23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Νοέμβρης 2022 – Το Πολυτεχνείο ζει!

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί στη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αναφέρει στο κάλεσμα:

Ζει στον αγώνα για ζωή των ανθρώπων της δουλειάς και των νέων που παλεύουν για  το μέλλον που θέλει να τους στερήσει το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Ζει στον αγώνα για την ειρήνη κόντρα στις αστικές επιλογές που μπλέκουν τη χώρα στη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ, την πιο επικίνδυνη ιμπεριαλιστική σύγκρουση μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Η έντονη δραστηριότητα των βάσεων στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη την επικράτεια της χώρας σε συνδυασμό με την αποστολή βαρέων όπλων, αποδείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει βάλει τη χώρα σε πόλεμο για χάρη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ με τη δεύτερη πυρηνική υπερδύναμη του πλανήτη, τη Ρωσία, που βρίσκεται μάλιστα κοντά στη χώρα μας.

Ξανά λοιπόν για να παλέψουμε για την ειρήνη, χρειάζεται να πολεμήσουμε τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Να θυμηθούμε πως : «οι βάσεις φέρνουν χούντες και πολέμους». Να βροντοφωνάξουμε αποφασιστικά την εντολή του Νοέμβρη «έξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι».

Το Πολυτεχνείο Ζει και μπορεί να εμπνεύσει εξίσου και τον αγώνα των εργαζόμενων για αυξήσεις στους μισθούς και ευρύτερα τον αγώνα του λαού για το ψωμί, που πάλι στις μέρες μας η λύσσα του κεφαλαίου για κέρδη, του στερεί.

Αυτός ο αγώνας ενάντια στη στυγνή εκμετάλλευση και την απειλή της πείνας, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς ήδη εξελίσσεται στην Ευρώπη, ενώ η γενική απεργία στις 9 του Νοέμβρη απέδειξε πως και ο λαός μας ψάχνει τους δικούς του δρόμους για να υπερασπιστεί τη ζωή του κόντρα στην επελαύνουσα βαρβαρότητα κεφαλαίου ιμπεριαλιστών.

Ο πόλεμος και η εκμετάλλευση είναι η φύση του συστήματος και δε θα πάψουν ούτε με λυκοσυμμαχίες και λυκοσυμφωνίες των ιμπεριαλιστών ούτε μέσα σε κάθε χώρα με κυβερνητικές εναλλαγές. Μόνο μέσα από την πάλη τους, λαός και νεολαία, στη χώρα μας και σε κάθε χώρα μπορούν να υπερασπιστούν τη ζωή και το δίκιο τους.

 Το Πολυτεχνείο Ζει και εμπνέει τέτοιους αγώνες και μέσα απ’ αυτούς και μόνο μέσα απ’ αυτούς σπάει ο γύψος που θέλουν να βάλουν ξανά οι δυνάμεις του συστήματος τη νεολαία και το λαό για να του επιβάλλουν να πεινάσει, να παγώσει και να αποδεχτεί τη μετατροπή του τόπου του σε ορμητήριο πολέμου και τα παιδιά του κρέας για τα κανόνια τους.

Για άλλη μια φορά η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Αποφασιστικά λοιπόν στους αγώνες των ημερών μας για:

ΨΩΜΙ- ΕΙΡΗΝΗ- ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

στη συγκέντρωση – διαδήλωση  6.00μ.μ.  πλατεία Αγοράς

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...