27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα που δένουν στο Μαράθι συμμετέχουν ενεργά στην πιο επικίνδυνη από ποτέ ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ

Ημερομηνία:

Kαι η Πρωτοβουλία Αντίστασης με ανακοίνωσή της καταδικάζει την έλευση του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου H.W. Bush στην Σούδα:

Πλέον η χώρα δεν είναι μονάχα πεδίο βολής φτηνό με την πύκνωση των νατοϊκών ασκήσεων σ’ όλη της τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα τεράστιας ισχύος και δυνατότητας πολεμικής δράσης που πυκνώνουν την παρουσία τους στον ελληνικό χώρο και συχνά δένουν στην πολύτιμη βάση τους στο Μαράθι, είναι σαφές πως συμμετέχουν ενεργά στην πιο επικίνδυνη από ποτέ ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ.

Αυτή η σύγκρουsη κατέστρεψε ήδη την Ουκρανία και δεκάδες χιλιάδες μάνες θρηνούν ήδη τα παιδιά τους. Πρόκειται για ένα πολεμικό μακελειό που ξεκίνησε το 2014 με τις ευλογίες των  ΗΠΑ στους φασίστες της Ουκρανίας, κλιμακώθηκε με την επέμβαση και τώρα με την προσάρτηση εδαφών από τη Ρωσία και πλέον απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.

Οι ιμπεριαλιστές με πρωταγωνιστές ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ με βόμβες, πυραύλους και απειλές πυρηνικών σέρνουν τις δυνάμεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα σ’ έναν πόλεμο αναδιάταξης ισχύος που ήδη λεηλατεί το δικαίωμα στη ζωή στην εργατική τάξη και στις εργαζόμενες μάζες στην Ευρώπη και σ’ όλο τον πλανήτη.

Σ’ αυτό τον πόλεμο μπλέκει τη χώρα και το λαό της η κυβέρνηση, όπως δήλωσε μετά τη Μπακογιάννη και ο Μητσοτάκης μάλιστα από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ. Οι αναταράξεις της σφοδρής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης είναι που οξύνουν τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων και γεννούν πολεμικούς κινδύνους και στο Αιγαίο. Αν θέλουμε την Ειρήνη είναι ανάγκη να πολεμήσουμε τις επιλογές κεφαλαίου- κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας έχουν ανάγκη να ξεκινήσουν αγώνες για την υπεράσπιση του μεροκάματου που λεηλατεί η ακρίβεια, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Οι αγώνες αντίστασης στην πολιτική της πείνας και της ανέχειας που ωμά θέλει να επιβάλλει το κεφάλαιο σ’ αυτούς που παράγουν όλο τον πλούτο μπορούν να αλληλοτροφοδοτηθούν από τους αγώνες για την ειρήνη που επίσης είναι ανάγκη ζωής !

  • Να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο
  • ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑ είναι φονιάδες των λαών και απειλούν την παγκόσμια ειρήνη.
  • ΕΞΩ ο καρκίνος των βάσεων και τα αεροπλανοφόρα του θανάτου από τον τόπο μας.
  • Να υπάρξει άμεσα συντονισμός για να δοθεί από την πλευρά του χανιώτικου λαού απάντηση στη μετατροπή του κόλπου της Σούδας σε περιοχή θανάσιμης εμπλοκής με ανοικτά πλέον  τα μεγαλύτερα σενάρια τρόμου.
  • Να μην ελλιμενιστεί το αεροπλανοφόρο H.W. BUSH που συμμετέχει στον πόλεμο στη Σούδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ