Πρωτοβουλία ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση: Δε θα γίνει η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Συλλογική υπογραφών στην Πλατεία Αγοράς και ηλεκτρονικές συναντήσεις κάθε Τρίτη

Κανένα σχόλιο

Η καραντίνα αλλάζει τους κινηματικούς σχεδιασμούς και της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι. Με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματισθεί για σήμερα ακυρώνεται ενώ στη θέση της θα πραγματοποιηθεί συλλογή υπογραφών στις 17.50 στην Πλατεία Αγοράς. Επίσης, κάθε Τετάρτη στις 8 το βράδυ σε “ηλεκτρονική αίθουσα” η διαδικτυακή διεύθυνση της οποίας θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα, θα πραγματοποιούνται ανοικτές συναντήσεις.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρονται τα εξής:

Η Πρωτοβουλία ενάντια στη Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι  μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι υποχρεωμένη να αναβάλει την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι επί της οδού Κανεβάρο στο Λόφο Καστέλι.

"Sponsored links"

Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη ξενοδοχοποίηση. Θα πρέπει ο δημόσιος χώρος, «το μπαλκόνι των Χανίων» να ελευθερωθεί άμεσα και να είναι προσιτός για κάθε πολίτη. Κάθε χρήση των κτιρίων προϋποθέτει τον δημόσιο χαρακτήρα τους και την απόλυτα ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη περιοχή των Μνημείων κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται με τον απαράδεκτο τρόπο τοποθέτησης λαμαρίνων και την αστυνόμευση όχι μόνο των κτηρίων αλλά και της πλατείας.

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις δράσεις της με την συλλογή υπογραφών σήμερα το απόγευμα στις 5.50 στην Πλατεία Αγοράς.

Ταυτόχρονα ενημερώνουμε τις Χανιώτισσσες και τους Χανιώτες ότι η ομάδα των νομικών της πόλης μας έχει σχεδόν ολοκληρώσει την γνωμάτευση της και σε συνεργασία με τους εκτός Χανίων εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους θα πράξει τα δέοντα.

Οι ανοικτές συναντήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 8 μ.μ διαμέσου ηλεκτρονικής αίθουσας, η διαδικτυακή διεύθυνση της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα περιοριστικά μέτρα δεν θα αποτρέψουν τον προγραμματισμό  δράσεων και την λειτουργία και πλαισίωση των ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί. Αντιθέτως θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live