Πρωτοβουλίες περιφερειών για έξοδο από κρίση και κοινωνική Ευρώπη

Κανένα σχόλιο

Ομιλητής σε Συνδιάσκεψη των παράκτιων περιφερειών της Ευρώπης  ο Ν. Χρυσόγελος 

«Οι Περιφέρειες της Ευρώπης χρειάζεται αλλά και μπορούν να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο και να πιέσουν αποφασιστικά τις κυβερνήσεις και την ΕΕ για έξοδο από την κρίση με ενίσχυση της αλληλεγγύης, των πολιτικών κοινωνικής συνοχής και σύγκλισης, αλλαγών στην οικονομία. Μπορούν σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και την κοινωνία των πολιτών να ενδυναμώσουν τις αδύναμες σήμερα προσπάθειες για τη δημιουργία μιας κοινωνικής Ευρώπης”, τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος,, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, από την Αλεξανδρούπολη, μιλώντας σε εκπροσώπους των παράκτιων/θαλάσσιων περιφερειών της Ευρώπης.

Στην ακριτική πόλη αυτή βρέθηκε την Πέμπτη 28/2 και την Παρασκευή 1/3, προσκεκλημένος της Συνδιάσκεψης των Ευρωπαϊκών Παράκτιων / Θαλάσσιων Περιφερειών για να παρουσιάσει, ως ευρωβουλευτής, στο Πολιτικό Συμβούλιό της, τις προτάσεις του αλλά και τις θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου στα θέματα των πολιτικών συνοχής, του ρόλου των περιφερειών στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, των κανονισμών των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών κι Επενδυτικών Ταμείων, της θαλάσσιας στρατηγικής, της πολιτικής για την αλιεία, την ανανεώσιμη ενέργεια και την αναζωογόνηση των ναυπηγείων μέσω της πράσινης στροφής τους .

"Sponsored links"

ο Νίκος Χρυσόγελος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι “η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στις 13 Μαρτίου, με μεγάλη πλειοψηφία, και παρά τις πιέσεις που ασκούνται από τις κυβερνήσεις στους ευρωβουλευτές, θα απορρίψει την συμφωνία των κυβερνήσεων και θα απαιτήσει έναρξη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με το Συμβούλιο (κυβερνήσεις), με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει εδώ και καιρό το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο”.

Στην Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Παράκτιων / Θαλάσσιων Περιφερειών  (CPMR) συμμετέχουν εκπρόσωποι από 250 περιφέρειες της Ευρώπης και ένα ουσιαστικό φόρουμ πολιτικού διαλόγου, ανταλλαγής εμπειριών και ανάπτυξης συνεργασιών αλλά και ουσιαστικού επηρεασμού των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις