Πρωτοετείς φοιτητές: Άγνωστοι σε άγνωστη πόλη εν μέσω καραντίνας – Ανάγκη να μεριμνήσουν τα Πανεπιστήμια στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Είναι από τα ζητήματα που δε συζητώνται γιατί υπάρχουν τόσα που συμβαίνουν που απλά μοιάζει σα μια παράπλευρη απώλεια.

Οι πρωτοετεις φοιτητές που ήρθαν και στα Χανιά δε βρίσκονται απλά σε έναν ξένο τόπο, ως ξένοι μεταξύ ξένων, αλλά δεν έχουν και τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης που συμβαίνει συνήθως τους πρώτους μήνες του ακαδημαϊκού έτους.

Και είναι σημαντική η κοινωνικοποίηση για τους πρωτοετείς. Μαθαίνουν έτσι να ζουν ανεξάρτητοι, καθορίζουν κύκλους ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν να ζήσουν τη ζωή τους μόνοι τους, αναγνωρίζουν αυτά που τους αρέσουν και διαμορφώνουν ενδιαφέροντα που τους ακολουθούν για ολόκληρη τη ζωή τους.

"Sponsored links"

Αυτό, εν μεσω πανδημίας, χάνεται. Με τι συνέπειες;

Η εκπαιδευτική διαδικασία στα πανεπιστήμια δεν περιορίζεται στη μάθηση. Η μάθηση πολλές φορές καθορίζεται από την ομαλή ένταξη των φοιτητών σε ένα νέο τρόπο ζωής. Και πολλοί φοβόμαστε οτι η παρούσα κατάσταση έχει μεγαλύτερες συνέπειες στους πρωτοετείς φοιτητές, δεν τους επιτρέπει να ενταχθούν και θα οδηγήσει αρκετούς στην εγκατάλειψη των σπουδών τους.

Άραγε, τα πανεπιστήμια δεν έπρεπε να έχουν μεριμνήσει για την ομαλή ένταξη των νέων φοιτητών εν μέσω πανδημίας;

Έστω και τώρα, πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live