15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: κ. Πολάκη, δεν παραιτούμαστε

Ημερομηνία:

“Οι λόγοι που μας ζητούνται οι παραιτήσεις τους είναι αβάσιμοι” υποστήριξε ο πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος. Σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ

Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, ο κ Πολάκης ας βρει άλλη διαδικασία απάντησε μέσω του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος στον  αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος χτες ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook προανήγγειλε χθες ορισμό νέων μελών.

Η ενέργεια του κ Πολάκη έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δεν έλαβε απόφαση να υιοθετήσει την τροποποιημένη από τον αναπληρωτή υπουργό λίστα επιτυχόντων βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών για τις ΜΕΘ.

Ο κ.  Γιαννόπουλος δήλωσε ότι οι λόγοι που τους ζητούνται οι παραιτήσεις τους είναι αβάσιμοι και σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Δήλωσε μάλιστα ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο έπρεπε να αναρτήσουν τον προσωρινό πίνακα των προσλήψεων και παρανόμως ο κ Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους.

Ο κ Γιαννόπουλος δήλωσε ότι είναι χαρακτηριστικό πως οι 72 θέσεις έγιναν 56 ενστάσεις, ενώ το 2012 οι αντίστοιχες ενστάσεις ήταν μόλις 10.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσθεσε ότι δεν είναι υπαιτιότητα του οργανισμού η καθυστέρηση στη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας, είναι υπαιτιότητα των υπουργών. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ζητά να παρανομήσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννόπουλος.

Είπε μάλιστα, ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς έχουν καταθέσει μήνυση τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κα Χριστοφιλοπούλου και οι κύριοι Λοβέρδος και Κεγκέρογλου.

“Μπράβο στον κ. Γιαννόπουλο. Αυτή είναι η έντιμη και αξιοπρεπής στάση στις ασχήμιες του Πολάκη”, σχολίασε στο twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι είχε προηγηθεί

Να σημειώσουμε ότι το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης ζήτησαν τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Μάλιστα ο κ. Πολάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στο facebook, στην οποία προαναγγέλει «…ορισμό νέων μελών και έναρξη της κάθαρσης στον οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του».

Οι δύο υπουργοί ζητούν την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ λόγω «της αδυναμίας ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων σε συνέχεια σωρείας παρατυπιών σε 88 ελεγχόμενες αιτήσεις….. με αποτέλεσμα την παράλειψη πέραν κάθε εύλογου χρονικού ορίου κάλυψης των άμεσων και επιτακτικών αναγκών στελέχωσης των ΜΕΘ».

 

Δείτε εδώ το έγγραφο του Υπουργείου που ζητά την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ

"google ad"

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...