Πρόεδρος ΠΟΕΕΤ από Κρήτη: Μπαράζ παραιτήσεων εργαζομένων σε τουρισμό – εστίαση μόλις 1 μήνα μετά την πρόσληψή τους

Κανένα σχόλιο

Μπαράζ παραιτήσεων εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό, μόλις έναν μήνα μετά την πρόσληψή τους, δήλωσε ότι γίνονται σε όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Γιώργος Χότζογλου, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη.

Οι παραιτήσεις φτάνουν τις 5.000 σε όλη τη χώρα και οι περισσότερες, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ, αφορούν στην Εστίαση.

Ο κ. Χότζογλου, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στους 4 νομούς της Κρήτης και είχε επαφές με σωματεία εργαζομένων, τόνισε ότι η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί τεράστια πίεση στους εργαζόμενους, που δουλεύουν ακόμη πιο σκληρά για να καλύψουν τα κενά, περισσότερες ώρες από όσες προβλέπει η σύμβασή τους και χωρίς ρεπό, την ώρα που χρήματα είναι ελάχιστα.

"Sponsored links"

“Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ένας εργαζόμενος που προσελήφθη την 1η Μαίου και μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει ούτε ένα ρεπό, δε μπορεί να αποδώσει, θα σκάσει”.

Αν και όλα προδιαγράφουν μία καλή τουριστική σεζόν με πολλούς επισκέπτες στη χώρα μας, ο κ. Χότζογλου υπογράμμισε ότι η κατάσταση στους κόλπους των εργαζομένων δεν είναι καθόλου καλή, καθώς επιλέγουν να αλλάξουν επιχείρηση ή επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς δεν αντέχουν τις κακές συνθήκες εργασίας.

Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα καθώς θα το βρούμε μπροστά μας, τόνισε και πρόσθεσε ότι η συλλογική σύμβαση εργασίας για 400.000 εργαζομένους στον επισιτισμό που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας είναι ένα θετικό βήμα.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live