Πρόεδρος σοσιαλοδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο: “Οι γερμανοί δεξιοί πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τους σερίφηδες στην Ελλάδα”

Κανένα σχόλιο

Σε πολύ αυστηρό τόνο ο Πρόεδρος της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Gianni Pittella, δήλωσε ότι η συμπεριφορά γερμανικών δεξιόστροφων πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην Ελλάδα παράγουν θυμό και αποστροφή προς την ΕΕ στους ευρωπαίους πολίτες και ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη

Ολόκληρη η δήλωση του Gianni Pittella, με αφορμή το δημοσίευμα του Der Spiegel:

“Γερμανικές δεξιόστροφες δυνάμεις που προσπαθούν να λειτουργήσουν σαν σερίφηδες στην Ελλάδα ή όποια άλλη χώρα-μέλος δεν είναι απλά απαράδεκτες, αλλά πάνω απ’ όλα λάθος. Αυτές οι συμπεριφορές μπορούν μόνο να παράξουν θυμό και αποστροφή προς την ΕΕ στους ευρωπαίους πολίτες. Ακόμα περισσότερο, από πολιτική σκοπιά, η τυφλή υπεράσπιση της λιτότητας το μόνο που πετυχαίνει είναι η ενθάρρυνση ευρωσκεπτικιστικών και ευρωφοβικών κινήσεων σε όλη την Ευρώπη.

"Sponsored links"

Μια υποθετική έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απλά δεν είναι επιλογή. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη. Επιπλέον, (το ενδεχόμενο αυτό) θα μπορούσε να προκαλέσει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ντόμινο εξελίξεων.

Για τις επικείμενες ελληνικές εκλογές, η ομάδα του S&D δεσμεύεται να στηρίξει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις με σκοπό την έναρξη μιας νέας εποχής, κατά την οποία η δημοσιονομική πειθαρχία συνδιάζεται πλήρως με  ελαστικότητα, επενδύσεις, ανάπτυξη, καθώς και μέτρα προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργασίας. Αλλιώς ρισκάρουμε το ενδεχόμενο διάβρωσης της δημοκρατίας”.

left.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live