15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Πρόεδρος Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.: «Υψηλή και αναγνωρίσιμη η ποιότητα των Κρητικών προϊόντων»

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Συνδέσμου στα Χανιά

Κύριο μέλημα του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπόρων Τροφίμων Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) είναι, να προβάλλει την ποιότητα των προϊόντων στα καλύτερα δίκτυα ανά τον κόσμο και η παγκόσμια κρίση, δίνει την ευκαιρία για ανασυγκρότηση, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αριστοτέλης Καρβέλας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Επιμελητήριο Χανίων με Εξαγωγείς και παραγωγούς τροφίμων και ποτών.

Ο κ. Καρβέλας ανέλυσε το Νομικό πλαίσιο τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις συσκευασίες τροφίμων και την σήμανση τους. Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης επικεντρώθηκαν, στους τρόπους διασφάλισης του ανταγωνισμού ώστε ο κάθε εξαγωγέας να γνωρίζει ακριβώς τι θα αντιμετωπίσει και στην εξασφάλιση της ουσιαστικής προβολής της ποιότητας του προϊόντος ώστε η προστιθέμενη αξία να έρχεται από μόνη της.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες έμαθαν πως πρέπει να «στοχεύουν» στις αγορές που επιθυμούν να μπουν, γνωρίζοντας , τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας και τις ανάγκες που έχουν οι καταναλωτές.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. «οι μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες  πάνε στοχευμένα και επιθετικά να περάσουν προϊόντα στην αγορά ενώ οι ποιοτικές παραγωγές που είναι μικρές πρέπει να «περάσουν» ένα άλλο τρόπο γιατί δεν έχουν την επιθετικότητα και την οικονομική δυναμική που διαθέτουν οι πρώτες. Πρέπει δηλαδή να πηγαίνουν αντίθετα. Να βρουν την προσέγγιση στις καταναλωτικές συνθήκες και πάνω σε αυτές να «χτίσουν» το προϊόν τους αφού η ποιότητα των Κρητικών προϊόντων είναι υψηλή και αναγνωρίσιμη.»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. είναι ένα όργανο, που εκπροσωπεί το σύνολο του ομογενειακού εμπορίου τροφίμων και ποτών προσελκύοντας νέα μέλη από όλο τον κόσμο, ενημερώνει, για προϊόντα παραγωγών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των εξαγωγών τους, στοχεύει, στις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των παραγωγών και των ελλήνων εξαγωγέων και ευαισθητοποιεί – κινητοποιεί τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν τους Έλληνες εισαγωγείς  Εξωτερικού, Τροφίμων και Ποτών.

Τέλος να σημειωθεί ότι η συνάντηση στο Επιμελητήριο έγινε στο πλαίσιο των  επαφών και συναντήσεων που είχε η δωδεκαμελής αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Λ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. στα Χανιά μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου και του Προέδρου του κ. Μαργαρώνη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...