Πρόσω ολοταχώς για χαλάρωση: Τι ανοίγει τις επόμενες μέρες και με ποια σειρά – Γυμναστήριο μόνο για εμβολιασμένους;

Κανένα σχόλιο

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζεται, με τις παραλίες να παίρνουν σειρά. Αναλυτικά όλο το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, μετά τους πολλούς μήνες περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τις πρώτες «ανάσες» να έχουν δοθεί ήδη με το άνοιγμα της εστίασης και τις αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η επιχείρηση «χαλάρωση» συνεχίζεται με σχολείαμουσείασινεμάθέατρα και οργανωμένες παραλίες.

"Sponsored links"

Το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης περαιτέρω δραστηριοτήτων

Η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ξεκινάει από αύριο, 8 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 28.

Ειδικότερα:

  • Από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες.
  • Επίσης από το Σάββατο, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, με προϋπόθεση τη διενέργεια self test από μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.
  • Τη Δευτέρα ανοίγουν επίσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι πανελλήνιες.
  • Επίσης, στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
  • Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία.
  • Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  • Ωδεία στις 17 Μαΐου με αναλογία ένα προς ένα.
  • Θερινοί κινηματογράφοι στις 21 Μαΐου με κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους και με πληρότητα 75%.
  • Ζωντανά θεάματα στις 28 Μαΐου μόνο για καθήμενους, με πληρότητα 50% καθώς και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Αποφάσεις έχουν ληφθεί και για αθλητισμό και εστίαση που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια έγινε γνωστό πως θα πρέπει να μελετηθεί τόσο το υγειονομικό πρωτόκολλο όσο και οι συνθήκες επανέναρξης της λειτουργίας τους.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ για παρατηρήσεις ώστε να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα ξανανοίξουν τα γυμναστήρια. Πιθανότερο αυτό να γίνει στην αρχή πιλοτικά μόνο για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

Πώς θα ανοίξουν οι παραλίες

Οι οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν με αποστάσειςπεριορισμένο αριθμό επισκεπτών και self test.

Τα self tests θα αφορούν τους εργαζόμενους στα μπαρ των ακτών.

"Sponsored links"

sputniknews.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live