19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρόταση μομφής – Βελόπουλος: Είστε η κυβέρνηση των λαθών

Ημερομηνία:

«Εδώ και δυόμιση χρόνια μόνο λάθη κάνετε. Επίσης, δεν κυβερνάτε τώρα πρώτη φορά. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία. Εδώ και τέσσερις ημέρες πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα και πολλοί δρόμοι είναι ακόμα απροσπέλαστοι.

Είστε η κυβέρνηση των λαθών. Είστε ανεπαρκείς απέναντι στις περιστάσεις» είπε μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Δεν είδα κανέναν να παραιτείται

«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση. Στην πανδημία η Ελλάδα είναι στην πρώτη τριάδα στην Ε.Ε., σε θανάτους. Στην ενέργεια στην ακρίβεια πρώτοι, δεύτεροι στις τιμές χονδρικής στην ενέργεια, στο χρέος πρώτοι, στα ελλείμματα στο πραγματικό εισόδημα, ακραία καιρικά φαινόμενα, ακραία ανικανότητα. Και εσείς επιμένετε να κινείστε με πολιτικάντικους τακτικισμούς και με στημένες ανούσιες κόντρες. Και το λέω αυτό γιατί από το εσωκομματικό σας ακροατήριο δεν ακούσαμε μέχρι στιγμής ούτε μία πρόταση.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι “δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη. Η ευθύνη σημαίνει παραίτηση για τον Έλληνα, πολιτική ευθύνη είναι το άλλοθι του αποτυχημένου πολιτικού”. Εγώ πάλι δεν είδα κανέναν να παραιτείται. Μία κυβέρνηση, κύριοι, που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της είναι εντελώς άχρηστη. Δεν είναι άριστη», πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί, στις 18 Δεκεμβρίου 2021, από το βήμα της Βουλής, είχε ζητήσει προσωπικά την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες, «για να λυτρωθεί η πατρίδα μας από τα δεινά που έφερε η κυβερνηση της ΝΔ με τα ολέθρια λάθη της. Καλώντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής, διότι η Ελληνική Λύση δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να το πράξει.

Εξυπακούεται λοιπόν ότι θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής, όχι για να επαναφέρουμε τον καταστροφικό ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά για να ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μία τετραετία».

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, «ήρθε η ώρα για τη “σιωπηλή πλειοψηφία” να εγερθεί και να δώσει τη λύση για τη σωτηρία της πατρίδας. Την Ελληνική Λύση. Τη μοναδική πολιτική δύναμη που προσέφερε λύσεις ακόμα και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, με γνώμονα όχι το κομματικό αλλά το εθνικό συμφέρον.

Όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, τόσο περισσότερο ταλαιπωρείται η ίδια η δημοκρατία, η Ελλάδα και οι Έλληνες. Εμείς λέμε: Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες» αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...