15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό: «Θα αλλάξουν τα πράγματα»

Ημερομηνία:

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον ξυλοδαρμό του έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (14/3) ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκε πριν από 4 ημέρες να είναι ιδιαίτερα εμφανή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα στη μύτη. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 17χρονος, ωστόσο, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν τον αναγνωρίζει, καθώς -όπως λέει- ο δράστης ήταν «ένας 25χρονος εξασκημένος στη χειρουργική βία». Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης αμφισβητεί ότι η επίθεση έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζει ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων.

«Η μύτη είναι σπασμένη σε έξι σημεία», ανέφερε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Βαρουφάκης.

«Έπρεπε να με δεις πριν από 24 ώρες. Οι άνθρωποι στον Ευαγγελισμό έκαναν θαύματα. Νιώθω ότι έχω ξανανιώσει», ανέφερε ο ίδιος.

«Θα αλλάξουν τα πράγματα»

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε στα όσα έχει μέχρι στιγμής δηλώσει ως προς τα άτομα που ενεπλάκησαν στο βίαιο περιστατικό.

«Μην αρχίζουμε τη διαδικασία δαιμονοποίησης διάφορων χώρων. Θα περιμένω τη δικαιοσύνη και θα τοποθετηθώ», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης για την ταυτότητα των φερόμενων δραστών.

Όπως είπε, «ήταν 7 αυτοί που μπήκαν στο εστιατόριο. Με έσπρωξε ένας, βγήκαμε έξω και εκεί δέχθηκα γροθιές και κλωτσιές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες της επίθεσης του είπαν «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνιο».

Ως προς τον δράστη που τον χτύπησε, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρόσωπό του είναι φωνογραφημένο και καταχωρημένο μέσα στη μνήμη μου».

Σχετικά με τους αστυνομικούς που έχει ως ασφάλεια, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «θα αλλάξουν πλέον τα πράγματα, λόγω απαίτησης της συζύγου μου», η οποία του είπε ότι «από εδώ και πέρα θα έχεις μαζί αστυνομικούς».

«Νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς. Θα με κυνηγάνε» (σ.σ οι αστυνομικοί του) είπε ο ίδιος χαριτολογώντας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...