24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Πυλαία: 200.000 αποζημίωση από τον Δήμο για τον θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ στα παιδιά ενός 65χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2020 στην περιοχή Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Την αποζημίωση επιδίκασε δικαστήριο και το ποσό καλείται να πληρώσει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς η επίθεση έγινε εντός των διοικητικών του ορίων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας να κάνει λόγο για «ηθική δικαίωση», τονίζοντας ότι η δικαστική απόφαση «ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους, καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο 65χρονος άντρας, τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, είχε βγει στην περιοχή Ελαιόρεμα όταν ξαφνικά του επιτέθηκε αγέλη αδέσποτων σκυλιών.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή τον βρήκαν και τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο.

Ο 65χρονος μπήκε σε ΜΕΘ, αλλά τελικά άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τρεις εβδομάδες.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση στον 65χρονο, η ίδια αγέλη δάγκωσε και έναν 82χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο «Ιπποκράτειο» με πιο ελαφρά τραύματα.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ