13.8 C
Chania
Thursday, December 25, 2025

Πυρκαγιές: Κρητικός δίνει μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο – Η μαρτυρία του στο Ράδιο Κρήτη

Ημερομηνία:

Μάχη με τις φλόγες δίνει εδώ και 9 μερόνυχτα το μέλος της εθελοντικής ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών Σαλάκου, στη Ρόδο, με καταγωγή από το Παλαίκαστρο Σητείας, Λευτέρης Τσιμπιδάκης που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που έχει βιώσει.

Ο Λευτέρης Τσιμπιδάκης ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο και η αγάπη του για το νησί το οδήγησε να ενταχθεί όπως είπε στην εθελοντική ομάδα για να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις σε περίπτωση έκτακτων αναγκών όπως τώρα που οι φωτιές έχουν κατακάψει το νησί.

Ο εθελοντής Κρητικός, οι γονείς του οποίου, τα αδέλφια του και οι συγγενείς του μένουν στο Παλαίκαστρο, είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι εννιά ολόκληρες ημέρες έχει να πάει στο σπίτι του και στη δουλειά του, δίνοντας μάχη για να σβήσει φωτιές μαζί με τους συναδέλφους του και να κρατήσει μακριά τη φωτιά από τα σπίτια του χωριού και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές θέτοντας σε κίνδυνο τη δική του.

Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία από την Εθελοντική ομάδα Σαλάκου που αποτυπώνει την κούραση του ίδιου και των άλλων μελών να ξεκουράζονται στην ύπαιθρο εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια και τη μάχη με τις φλόγες.

Η Ρόδος έχει καταστραφεί από τις φωτιές σε ένα μεγάλο μέρος της, σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί χιλιάδες τουρίστες έχουν φύγει από το νησί.

Οι ζημιές ανυπολόγιστες, δάση έχουν καεί, με την καταστροφή του περιβάλλοντος να είναι μη αναστρέψιμη.

Ο Λευτέρης Τσιμπιδάκης στάθηκε στην πρόληψη που πρέπει να υπάρχει και όχι στην καταστολή στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μεγάλες καταστροφές δύσκολα επανορθώνονται.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...