«Πόλεμος» ελληνοτουρκικών NAVTEX ανοικτά της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

«Πόλεμος» ελληνοτουρικών NAVTEX βρίσκεται σε εξέλιξη ανατολικά της Κρήτης καθώς η Άγκυρα απάντησε στην ελληνική NAVTEX με νέα anti-NAVTEX στην περιοχή.

Η τουρκική αντι-NAVTEX, η οποία εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας, υπογραμμίζει τον ισχυρισμό περί τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή και βασίζεται πάνω στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Παράλληλα, η Τουρκία επιμένει να μην αναγνωρίζει την ελληνοαιγυπτική συμφωνία οριοθέτησης, υποστηρίζοντας ότι μέρος της ελληνικής NAVTEX βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας και προειδοποιεί ότι αν το ελληνικό πλοίο πλησιάσει στην περιοχή θα υπάρξει αντίστοιχη απάντηση.

"Sponsored links"

navtex.jpg

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι χθες, τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενόχλησε σκάφος που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός της οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να προβεί σε ανανέωση της NAVTEX για έρευνες ανατολικά της Κρήτης του σκάφους Nautical Geο. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου για ανεφοδιασμό, προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες την 24 Σεπτεμβρίου.

Μπαράζ διπλωματικών επαφών στη Νέα Υόρκη

Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μία διπλωματική μάχη της ελληνικής πλευράς προκειμένου να αναδειχθεί σε όλες της τις διαστάσεις η τουρκική προκλητικότητα.

Τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Δένδιας είχε επιδοθεί σε σειρά επαφών και ενημερώσεων για την τουρκική στάση. Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τα όσα λαμβάνουν χώρα ανοικτά της Κρήτης παρουσιάζοντας και σχετικούς χάρτες,  ενώ διπλωματικές πηγές αξιολογώντας  συμπεριφορά που επιδεικνύει τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία σημειώνουν ότι θέτει διαρκώς νέα ζητήματα προκειμένου να εξασφαλίσει μια καλύτερη τοποθέτηση απέναντι στη χώρα μας. «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, ακόμα κι αυτό της κλιμάκωσης», λένε διπλωματικές πηγές, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, την απαράδεκτη απειλή του τουρκικού casus belli.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live