21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φορτηγά με παγωτά μετατρέπονται σε νεκροτομεία στη Γάζα

Ημερομηνία:

Συντριπτική είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα. Το γεγονός ότι φορτηγά με παγωτά χρησιμοποιούνται ως νεκροτομεία αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην περιοχή.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Γάζα, έχει προκύψει μια τρομερή και ανησυχητική κατάσταση, η οποία ρίχνει φως στις συντριπτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή. Τα νεκροτομεία των νοσοκομείων πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις τραγικές συνέπειες των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων, με αποτέλεσμα μια μάλλον αντισυμβατική και ζοφερή λύση: τη χρησιμοποίηση φορτηγών με παγωτά και ψυγεία τροφίμων για την αποθήκευση των σωμάτων των νεκρών.

Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι ένα νοσοκομείο στη Γάζα κατέφυγε στη χρήση φορτηγών με παγωτά από τοπικά εργοστάσια ως αυτοσχέδια νεκροτομεία, προκειμένου να φιλοξενήσει τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων. Ο Yasser Khatab, ένας ιατροδικαστής μετέφερε τη σοβαρότητα της κατάστασης μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος που έστειλε στο CNN.

Ο Khatab τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν είναι, δυστυχώς, πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών. Κατά συνέπεια, ορισμένες σοροί αναγκάζονται να παραμείνουν αποθηκευμένες για ημέρες πριν μπορέσουν να συλλεχθούν και να χειριστούν σωστά. Αυτό είναι μια ζοφερή απόδειξη της συντριπτικής πίεσης στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και της ανάγκης για άμεση ανακούφιση.

Στην έκκλησή του για βοήθεια, ο ιατροδικαστής κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Γάζα έχει βυθιστεί σε μια κρίση πρωτοφανών διαστάσεων. Η περιοχή έχει απεγνωσμένη ανάγκη από βοήθεια ανακούφισης, και αυτό περιλαμβάνει βασικά είδη όπως ιατρικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η ζήτηση για φέρετρα και εξοπλισμό για τη διαχείριση των νεκρών έχει καταστεί κρίσιμη.

Οι κάτοικοι της Γάζας υπομένουν αφάνταστες δυσκολίες και η έκκλησή τους για υποστήριξη βρίσκει απήχηση σε όλο τον κόσμο.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...