Πόλος έλξης η Κρήτη στην παρένθετη μητρότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Κανένα σχόλιο

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο το διεθνές συνέδριο για την γονιμότητα που τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους σαράντα κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες επιστήμονες.

Ένας εξ΄ αυτών ήταν και ο Guru της παρένθετης μητρότητας σε ολόκληρο των κόσμο Dr Ιωάννης Γιακουμάκης, γυναικολόγος – κλινικός διευθυντής του Μεσογειακού Κέντρου Γονιμότητας με έδρα τα Χανιά

Ο Dr. Ιωάννης Γιακουμάκης δεν είναι μόνο Guru στο είδος του όπως των αποκαλούν συνάδελφοι του από όλο τον κόσμο, αλλά είναι και μια κινητή διαφήμιση για την Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη, που είναι πλέον πόλος έλξης σε υπηρεσίες υγείας, που αφορούν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη μητρότητα.

"Sponsored links"

Το γεγονός ότι έρχονται ζευγάρια από ολόκληρο τον πλανήτη να τον συμβουλευτούν τον καθιστά μοναδικό στο είδος του.

Σε δηλώσεις του ο Dr Ιωάννης Γιακουμάκης, όσον αφορά το θέμα της ομιλίας του στο συνέδριο ανέφερε:

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες αναπτύχθηκε ένας αυξανόμενος αριθμός τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ARTs), μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούνται ήδη σε κλινικές πρακτικές.

Η παρένθετη μητρότητα είναι μια από αυτές και αφορά μια σύμβαση στην οποία μια γυναίκα φέρει εγκυμοσύνη “για” ένα άλλο ζευγάρι ή μία κυρία.

Στην Ελλάδα η παρένθετη μητρότητα έχει εγκριθεί βάση νόμου και από τον Ιούλιο του 2014 έχει ανοίξει την πύλες του για τους κατοίκους εξωτερικού.

Το πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας απευθύνεται μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια, σε ζευγάρια υπό ελεύθερη συμβίωση και σε ελεύθερες γυναίκες.

Συνήθως οι λόγοι που η γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος ή να πραγματοποιήσει μία εγκυμοσύνη, σχετίζονται με το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης που μπορούν να θεωρηθούν ως ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξουν την παρένθετη μητρότητα.

Τα πιο συνηθισμένα νομικά ζητήματα βρίσκονται στους διασυνοριακούς επιδιωκόμενους γονείς.

"Sponsored links"

Αυτό οφείλεται στα νομικά εμπόδια που υπάρχουν στη χώρα τους, τα οποία ενδέχεται να μην τους επιτρέψουν να πάρουν το μωρό τους ως εγγεγραμμένοι γονείς.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει επιπλέον, να διεξαχθεί διεθνής συναίνεση, για τη θέσπιση κατευθυντήριων γραμμών, για την παροχή βοήθειας σε ασθενείς με όλες τις πτυχές ενός προγράμματος παρένθετης.

Το σίγουρο είναι τονίζει ο Dr Ιωάννης Γιακουμάκης, ότι λόγω της νομοθεσίας η χώρα μας και ιδιαίτερα η Κρήτη μπορεί να γίνει πόλος έλξης σε υπηρεσίες υγείας, που αφορούν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη μητρότητα για χιλιάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live