23.8 C
Chania
Saturday, October 12, 2024

«Πόρτα» Πούτιν στον Σολτς – Καμία διάθεση για επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για το θέμα της ειρήνης στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια δίκαιη ειρήνη», δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ στο Βερολίνο, όπου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα έχει συνομιλίες με τον Σολτς την Παρασκευή.

Μιλώντας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, η Μπέρμποκ επέκρινε τον Πούτιν για την απόρριψη των προτάσεων για ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Αρνείται να δεχτεί την ειρήνη και κάθε μέρα στέλνει άλλο ένα μήνυμα υπέρ του πολέμου και της καταστροφής. Αυτές τις μέρες, δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον καγκελάριο στο τηλέφωνο», είπε.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Die Zeit, ο Σολτς επιδίωξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν για πρώτη φορά από το 2022, ενόψει της συνάντησης της G20 στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης για τον ποδηλατοδρόμο στην οδό Κυδωνίας

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης του ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας,...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση με...

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους θανάτους σε Αστυνομικά Τμήματα

Τις ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ζωή και...

Ο Κασσελάκης τα “μαζεύει” άρον άρον ενόψει ΚΕ – Απέσυρε το εξώδικο

Σε κινήσεις που – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις-...