15.8 C
Chania
Tuesday, February 10, 2026

Πύργος: Έκοψαν το επίδομα σε 26χρονο με 100% αναπηρία

Ημερομηνία:

Με την αγωνία αν θα καταφέρει να συνεχίσει τη φροντίδα του τετραπληγικού παιδιού της το οποίο εδώ και είκοσι τέσσερα ολόκληρα χρόνια, είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, ζει τους τελευταίους δύο μήνες μια άνεργη μητέρα στην πόλη του Πύργου, ύστερα από την διακοπή του επιδόματος αναπηρίας που λάμβανε ο 26χρονος γιος της, Ερμάλ.

Όπως γράφει το patrisnews, η ιστορία της Πελούμπε Σάρκα, που κατάγεται από την Αλβανία και ζει τα τελευταία χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, με την οικογένειά της, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, τα οποία είναι αναγκασμένα να περιμένουν ολόκληρους μήνες στις λίστες του ΚΕΠΑ προκειμένου να περάσουν από επιτροπές αξιολόγησης. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η κ. Σάρκα, ο γιος της, σε καθημερινή βάση έχει την ανάγκη ολοκληρωμένης φροντίδας καθώς διαθέτει 100% αναπηρία, με αποτέλεσμα η ίδια να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υπέρογκες δαπάνες που χρειάζεται για την φροντίδα του.

Εκείνο που ζητά ωστόσο είναι να περιοριστεί η μεγάλη γραφειοκρατία και τελικά να μπορέσει να περάσει από την επιτροπή του ΚΕΠΑ ώστε να συνεχίσει η καταβολή του αναπηρικού επιδόματος.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Θύμα 9 ετών και εν ενεργεία ανώτατος αξιωματούχος στα αρχεία

Σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση του Τζέφρι...

Λειψυδρία και διαχείριση νερού: Παρέμβαση Μαρινάκη με αιχμές για υποδομές και νοοτροπία στην Κρήτη

Στο φλέγον ζήτημα της λειψυδρίας αλλά και της συνολικής διαχείρισης του νερού στην Κρήτη τοποθετήθηκε...

Νωρίτερα φέτος η τουριστική σεζόν στην Κρήτη – Πτήσεις από τα μέσα Μαρτίου

Το Πάσχα των Καθολικών στις 5 Απριλίου, εγκαινιάζει νωρίτερα...