Π. Λαφαζάνης: Σε δύσκολο και κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Κανένα σχόλιο

Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, εκτίμησε πως εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε ένα δύσκολο και κρίσιμο σημείο, ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας πως είναι παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος μια ασφαλή εκτίμηση. Παράλληλα υποστήριξε οτι δεν είναι το τέλος για την Ελλάδα η μη συμφωνία στο Eurorgoup της 24ης Απριλίου, καθώς όπως είπε η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, εκτίμησε πως εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα.

"Sponsored links"

Αναφορικά με τις συνομιλίες στη Μόσχα, ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε ότι «αποτελούν ένα θετικό άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης που αφορά την φθηνή ενέργεια, τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε αλλά και την διεθνή αναβάθμιση της Ελλάδας δε ενεργειακό κόμβο».

Ακόμη εκτίμησε ότι  ίσως την επόμενη εβδομάδα να μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού, ενώ σημείωσε πως οι συνομιλίες γίνονται ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Τόνισε ότι το έργο ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Ανέφερε επίσης πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου έως το 2019 όπως επίσης και μείωση της τιμής για τις μικρότερες ποσότητες φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ελλάδα.

Τόνισε ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική ένεση προς την Αθήνα που θα αποπληρωθεί με τα έσοδα που θα έχει το δημόσιο από την αγωγό από το 2019.

Τέλος, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν πωλείται.

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις