Π. Μπερσάνι: “Στη Γερμανία συγχωρέθηκε κάτι το πιο τερατώδες από τα αλλοιωμένα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας”

Κανένα σχόλιο

“Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά περισσότερη αλληλεγγύη, η Λε Πέν λιγότερη, με το “όχι” κέρδισε ο λαός της αριστεράς, οι νέοι χωρίς δουλειά, οι άνεργοι, οι φοιτητές” δηλώνει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, πρώην επικεφαλής του “Δημοκρατικού Κόμματος”, στις ιταλικές εφημερίδες Λα Ρεπούμπλικα και Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο.

“Στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, αρχίζοντας από τον Γερμανό Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα ήθελα να πω: η αριστερά υπάρχει. Αν δεν της δώσετε φωνή, ο κίνδυνος είναι να το κάνει κάποιος άλλος, ίσως με πιο συγκεχυμένο τρόπο”.

Σύμφωνα με τον Μπερσάνι “είναι καλύτερα να δοθεί αριστερή διέξοδος στην ευρωπαϊκή κρίση”, ενώ “τώρα χρειάζεται μια πραγματική ευρωπαϊκή ηγεσία. Τώρα η Ιταλία πρέπει να υψώσει την φωνή της, διότι δεν πρόκειται για την Ελλάδα, μπορεί σίγουρα να πει ότι αν η ίδια καταρρεύσει, αν καταρρεύσει η Ιταλία, καταρρέει η Ευρώπη”.

"Sponsored links"

Σε ό,τι αφορά την Γερμανία, ο Ιταλός προοδευτικός πολιτικός δήλωσε ότι “στη χώρα αυτή, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο συγχωρέθηκε κάτι το πιο τερατώδες από τα αλλοιωμένα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας. Κάτι που αποφασίσθηκε, δικαίως, για να αποφευχθούν νέες αρνητικές εξελίξεις”.

Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, τέλος, ζητά δυο άμεσες κινήσεις: “Την κοινή διαχείριση ενός ποσοστού του δημόσιου χρέους και των μεγάλων διαφορών των εμπορικών συναλλαγών εντός της ζώνης του Ευρώ”.

AΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live