Π. Πολάκης: «Είμαι περίεργος, αν ήμουν εγώ στη θέση σας με 19.500 νεκρούς, τι θα γράφανε τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ;» | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Με μια φορτισμένη ομιλία στο Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας, απάντησε ο Π. Πολάκης στα όσα γράφονται από χθες μετά και τη δημοσίευση της μελέτης Λύτρα.

Κύρια σημεία της ομιλίας:

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Π. Πολάκης, θέλοντας να αφαιρέσει από την κυβέρνηση το περίφημο επιχείρημα «για όλα φταίει ο Πολάκης που καπνίζει», ανακοίνωσε ότι εδώ και σχεδόν 40 ημέρες έχει κόψει το τσιγάρο.

"Sponsored links"

Είστε μια κυβέρνηση συνέχισε ο Π. Πολάκης, που όταν πιάνεται με τη «γίδα στην πλάτη» ή που όταν έρθει αντιμέτωπη με μια φυσική καταστροφή, λοιδορεί τους πολιτικούς της αντιπάλους ή φτιάχνει ένα αντιαφήγημα στο οποίο για όλα φταίνε οι άλλοι: ο πόλεμος για την ακρίβεια, η άπνοια ή ο δυνατός Βοριάς για τις φωτιές και για την πανδημία ο Πολάκης που είναι αντιεμβολιαστής.

Για να τελειώνει αυτό το παραμυθάκι, 3 Νοεμβρίου του 2021, έγραφα τα εξής:

«Χωρίς μέτρα στα ΜΜΜ, στα σχολεία των 28 μαθητών ανά τάξη, χωρίς πραγματικές ΜΕΘ, με γιατρούς και προσωπικό που να ξέρουν, χωρίς μονοκλονικά και άλλες φαρμακευτικές θεραπείες, θα θρηνούμε νεκρούς μέχρι να τελειώσει η πανδημία.

Οι άνω των 65 και από τους μικρότερους όσοι ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες και δεν έχετε κάνει το εμβόλιο, εμβολιαστείτε, για να έχετε αυξημένες πιθανότητες να αποφύγετε τη βαριά νόσηση.»

1 Σεπτεμβρίου του 2021 αναλαμβάνετε υπουργός κ. Πλεύρη.

Εκείνη την ημέρα είχαμε: 590.832 νοσήσαντες και 13.743 νεκρούς.

Στις 10 Ιουλίου του 2022, ενώ είχατε κλείσει 10 μήνες στο Υπουργείο, είχαμε:3.843.142 νοσήσαντες και 30.476 νεκρούς. Δηλαδή είχαν προστεθεί 17.000 νεκροί επί της θητείας σας κ. Πλεύρη.

Σήμερα έχουμε: 33.111 νεκρούς, δηλαδή επιπλέον 3.000 από τον Ιούλιο.

Στον ένα χρόνο της θητείας σας με την κ. Γκάκα, έχουμε προσθέσει 19.500 νεκρούς.

"Sponsored links"

Είμαι περίεργος, αν ήμουν εγώ στη θέση σας με 19.500 νεκρούς, τι θα γράφανε τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ;

Ενώ εσείς έχετε πετύχει.

Εσάς, δεν έπρεπε να σας λένε Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, έπρεπε να σας λένε βαρκάρη του Αχέροντα.

Η χώρα μας έχει σήμερα, 3.212 νεκρούς ανά εκατομμύριο. Οι Βέλγοι, που δεν θέλαμε να τους μοιάσουμε έχουν 2.791, οι Γερμανοί 1.775, οι Ολλανδοί 1.315 και οι Πορτογάλοι, θυμάστε το να μην γίνουμε Πορτογαλία, 2.470.

Τι έκαναν αυτοί που δεν κάναμε εμείς και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε:

  1. Εμβολίασαν τον πληθυσμό τους, όπως και εμείς.
  2. Δεν έβγαλαν 7.000 προσωπικό του ΕΣΥ σε αναστολή για μια στυγνή ιδεοληψία. Έχετε 5.000 ανθρώπους ακόμα στην πείνα, τη στιγμή που όλα τα περιοριστικά μέτρα έχουν σταματήσει.
  3. Από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2021, έβαλαν μαζικά στο θεραπευτικό τους οπλοστάσιο τα μονοκλονικά αντισώματα. Αυτά που σας φωνάζουμε από τον Δεκέμβρη του 2020. Θέλατε, όμως, να στηρίξετε τη θεωρία του εμβολίου ως το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία. Από τους 33.000 νεκρούς θα είχαμε σήμερα 10.000.
  4. Φτιάξανε πραγματικές ΜΕΘ με πραγματικούς εντατικολόγους. Υπάρχει μελέτη από το Bristolσύμφωνα με την οποία τον Μάρτιο του 2020 η θνητότητα στις ΜΕΘ τους ήταν 60%, δουλέψανε και το Μάιο την μειώσανε στο 40% ενώ στη συνέχεια σταθεροποιηθήκανε στο 35 περίπου τα εκατό. Πολύ μακριά από το δικό μας 73%.

Και φυσικά ήρθε να σας «ξεβρακώσει» και η μελέτη Λύτρα-την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια Τσιόδρα, ο οποίος για να μην τον μαλώσει ο Μητσοτάκης δεν υπέγραψε το 2ο μέρος της έρευνας.

Ήρθε η ώρα να απολογηθείτε και να μας πείτε γιατί δεν κάνατε όσα έπρεπε, γιατί ακολουθήσατε αυτή την εγκληματική πολιτική που μας οδήγησε στους 33.000 νεκρούς. Θα έρθει η ώρα κ. Πλεύρη που θα αναζητηθούν και οι ποινικές σας ευθύνες.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live