15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Π. Πολάκης: Σιγή ασυρμάτου από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Θάνου Πλεύρη σχετικά με τον παράνομο διορισμό της κ. Καρποδίνη στη θέση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία:

Με δελτίο τύπου που έστειλε στην εφημερίδα μας ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης αναφέρει τα εξής:

Σχεδόν δυο εικοσιτετράωρα μετά τις αποκαλύψεις του Π. Πολάκη για τον καταφανώς παράνομο διορισμό της κ. Καρποδίνη ως Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, η απουσία αντίδρασης από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Θάνου Πλεύρη, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως στήριξη/κάλυψη στο πρόσωπο της. Κάλυψη που επειδή αφορά σε οργανισμό ο οποίος διαχειρίζεται 6 δις ευρώ περίπου ετησίως, έχει αναμφίβολα και τη σύμφωνη γνώμη του ιδίου του κ. Μητσοτάκη!

Όπως αποκάλυψε με ανάρτηση του το βράδυ της Τρίτης ο Π. Πολάκης, η κ. Καρποδίνη διορίστηκε Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ σε θέση η οποία είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, παρότι μετείχε στο ΔΣ τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τις οποίες -όπως είναι φυσικό- είχε σημαντικές οικονομικές απολαβές.

Ο θίασος του επιτελικού κράτους των αρίστων σε μια από τις τελευταίες μεγάλες του παραστάσεις, αφιερωμένες σε όσους ακόμα δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν το 2019, «χλευάζει» και τον τελευταίο Έλληνα  πολίτη που αγωνίζεται να «βγάλει» τον μήνα, κάνοντας σαφές ότι οι άριστοι μπορούν να «κονομάνε» από 10 «μπάντες».

Σαν να μην έφτανε, όμως, το προδήλως παράνομο του διορισμού και οι πολλαπλές οικονομικές απολαβές της κ. Καρποδίνη, ο συγκεκριμένος διορισμός φαίνεται ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα ακόμα και τις διαδικασίες επιλογής του ΑΣΕΠ. Πιο αναλυτικά, κατά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία επιλογής Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, η κυρία Καρποδίνη κατατάχθηκε από τον ΑΣΕΠ, αρχικά στην 11η και τελικά μέσω παραιτήσεων στην 8η θέση. Σύμφωνα, όμως, με την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μόνο οι 7 πρώτοι υποψήφιοι θα καλούνταν σε συνέντευξη και από αυτούς θα επιλέγονταν τρεις, εκ των οποίων ο Υπουργός Υγείας θα μπορούσε να επιλέξει τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ.

Η κ. Καρποδίνη, για … κακή τύχη του ισχύοντος νομικού πλαισίου κατετάγη από τον ΑΣΕΠ στην 8η θέση. Ως εκ του θαύματος, η 2η στην κατάταξη κα. Γκογκοζώτου “απέσυρε”  την υποψηφιότητα της και έτσι δόθηκε η “ευκαιρία” στην κυρία Κορποδίνη να είναι μέσα στους 7 υποψήφιους που κλήθηκαν για συνέντευξη (η “αποσυρθείσα” κυρία Γκογκοζώτου ανταμείφθηκε με τη θέση της μη εκτελεστικής Προέδρου του ΕΟΠΥΥ…).

Παρακάμπτοντας έτσι τα όποια εμπόδια, ακόμα και τη βαθμολόγηση του ΑΣΕΠ, η κα. Καρποδίνη κατάφερε (μέσω της “εξαιρετικής της επίδοσης” στην συνέντευξη του ΑΣΕΠ)  να μπει στην τελική τριάδα των υποψηφίων, γεγονός που της άνοιξε τον δρόμο για το … 2ο συνεχόμενο θαύμα, ήτοι να επιλεγεί τελικά εκείνη από τον κ. Πλεύρη για τη θέση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ!

Φτάνει πια με το Επιτελικό Κράτος. Εδώ και καιρό,η Μητσοτάκης Α.Ε παράγει περισσότερους αρίστους από όσους μπορεί να πληρώσει από το υστέρημα του ο Έλληνας πολίτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ