16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Π. Πολάκης: «Στοιβάζονται αναξιοποίητοι οι αναπνευστήρες από διάφορες δωρεές, που τόσο αναγκαίοι είναι σήμερα στο σύστημα»

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης,Παύλος Πολάκης στην σημερινή του τοποθέτηση στη Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνη, αφιέρωσε σχεδόν το σύνολο της ομιλίας του στο επίκαιρο ζήτημα της πανδημίας και στις κυβερνητικές αβλεψίες που μας οδήγησαν στο δεύτερο lockdown.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Κατά τον Π. Πολάκη, η αρνητική αυτή εξέλιξη έχει όνομα και υπογραφή. Έχει όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, την υπογραφή των Μωυσήδων της ΝΔ και είναι αποτέλεσμα πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας.

«Τον Μάρτη σας ‘βάλαμε πλάτη’ γιατί ήταν ένας καινούργιος ιός, που δεν ξέραμε πώς θα συμπεριφερθεί και χριαζόμασταν χρόνο για να ενημερώσουμε και να οργανώσουμε την κοινωνία και το δημόσιο σύστημα Υγείας για να ανταπεξέλθει στην κρίση. Ξοδέψατε 8 μήνες στον ‘γάμο του Καραγκιόζη’».

«Για τις ΜΕΘ ψεύδεται ο κ. Μητσοτάκης, για το τι παρέλαβε από εμάς και τι παραδίδει σήμερα στην κρίση. Η πραγματική προσθήκη που κάνατε στο σύστημα είναι 130-140 κλίνες. Τα υπόλοιπα νούμερα που ακούγονται από επίσημα χείλη δεν είναι τίποτα παραπάνω από “οπτασίες του Εξωγήινου στον Υμηττό”. Η αριστεία σας είναι από τα Lidl, γιατί ούτε ξέρετε ούτε μπορείτε. Το πρώτο βράδυ του πρώτου κύματος πήγα στον κ. Κικίλια και του εξήγησα αναλυτικά πώς μπορούν οι 568 υπάρχουσες τότε κλίνες ΜΕΘ να γίνουν 1.2ΟΟ»

«Κάνατε αισχρή διαχείριση του τουριστικού ρεύματος, υπαναχωρώντας στις πιέσεις μεγάλων Ομίλων όπως της TUI. Λόγω αυτής της διαχείρισης καταστράφηκαν ζωές, ενώ η ανεργία έφτασε ξανά στο 21%»

«Κάνατε καταστροφική διαχείριση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακυρώσατε τον διαγωνισμό για τα 750 νέα λεωφορεία που είχαμε εμείς ξεκινήσει. Ακυρώσατε τα 92 λεωφορεία της Περιφέρειας Αττικής».

Επιπλέον, ο Π. Πολάκης προέβη από το βήμα της Βουλής σε μια σοβαρή καταγγελία καθώς σύμφωνα με δικές του πληροφορίες η επιτροπή άλλαξε τρεις φορές την εισήγηση της κατόπιν πολιτικής παρέμβασης. «Είναι απαράδεκτο» τόνισε, «οι επιστήμονες να υπακούν σε εντολές πολιτικής διαχείρισης. Οφείλουν να λένε την άποψή τους και να μην την αλλάζουν για την πολιτική επικοινωνία».

«Μου είπανε ότι στις αποθήκες στον Ταύρο στοιβάζονται αναξιοποίητοι οι αναπνευστήρες από διάφορες δωρεές, που τόσο αναγκαίοι είναι σήμερα στο σύστημα. Βγάλτε τους και φέρτε τους στα νοσοκομεία»

Τέλος, απευθυνόμενος στην Ελληνική κοινωνία θέλησε να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά».

Όσο για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αυτό που πρόλαβε να πει ο Παύλος Πολάκης, ήταν ότι «θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση, που επειδή δεν την βόλευε η έρευνα για τη NOVARTIS, καταργήσατε την Εισαγγελία Διαφθοράς, μια υπηρεσία που εσείς είχατε συστήσει στο παρελθόν για να διώξετε τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τότε την υπόθεση της SIEMENS».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ