22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Π. Πολάκης: 3.000 εξυπηρετούμενοι στο Ιατρείο Σούδας, μένουν ακάλυπτοι σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση του ο βουλευτής Χανιων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι 3.000 εξυπηρετούμενοι στο Ιατρείο Σούδας, μένουν ακάλυπτοι σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μετά την μετακίνηση του γιατρού στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

“Όλοι σ’ αυτή τη χώρα γνωρίζουν πλέον ότι εξαιτίας της πανδημίας είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), για τη μείωση της ροής ασθενών προς τα Νοσοκομεία και την εξάλειψη της μεγάλης ταλαιπωρίας που υφίστανται για παροχή υπηρεσιών υγείας.

Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία, η Κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει την πλασματική εικόνα ότι έχει ενισχύσει το Ε.Σ.Υ., ενώ στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει τα δραματικά κενά με ανακύκλωση και μετακινήσεις ιατρών. Μια στάση που αντί να λύνει, επιδεινώνει τα προβλήματα.

Χαρακτηριστικό σχετικό παράδειγμα στα Χανιά είναι η μετακίνηση στο Νοσοκομείο Χανίων του μοναδικού γιατρού που υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Σούδας, με αποτέλεσμα οι περί τους 3.000 εξυπηρετούμενοι στο συγκεκριμένο Ιατρείο να είναι ακάλυπτοι σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση.

Η κατάσταση αυτή, που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, είναι αναγκαίο να επιλυθεί άμεσα με την επαναφορά του γιατρού στη θέση του και την ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό.

Καλούμε την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων να σταματήσουν να κωφεύουν στις διαμαρτυρίες των πολιτών και να ασκήσουν πίεση στον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση των δομών Υγείας στα Χανιά, αντί να εξιδανικεύουν μια κατάσταση που τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολίτες γνωρίζουν πως είναι τραγική.

Θα παρακολουθώ στενά το θέμα αυτό και σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα θα επανέλθω με ερώτησή μου στην Βουλή προκειμένου να θέσω προ των ευθυνών τους όλους όσοι με ολιγωρία, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και έλλειψη σχεδιασμού προκαλούν σοβαρές υγειονομικές δυσλειτουργίες σε βάρος των Χανιωτών”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...