Π. Πολάκης: 900.000 ευρώ τα έργα από το Δημόσιο στον Θ. Χειμάρα

Κανένα σχόλιο

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμη Χειμάρα και τις καταγγελόμενες συμβάσεις της εταιρίας του με το δημόσιο, άνω των 400.000 ευρώ, δημοσιοποίησε ο Π. Πολάκης.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής της πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000 ευρώ, αφού έκανε εικονική μεταβίβαση της εταιρείας του (τον Ιούλιο του 2019) η οποία τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε συνάψει συμβάσεις ύψους 174.845 ευρώ.

Ο Π. Πολάκης αναφέρει πως τα 41 έργα έγιναν με απευθείας ανάθεση και τα άλλα τρία με κλειστή διαδικασία, ενώ 29 από τις 44 συμβάσεις, ύψους 679.372 ευρώ έγιναν με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

"Sponsored links"

Παράλληλα, ο Π. Πολάκης διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Χειμάρα – που δήλωσε ότι είχε  άγνοια για το ασυμβίβαστο – τονίζοντας ότι όταν ο ίδιος είχε αποκαλύψει μία απευθείας ανάθεση 10.000 ευρώ τον Ιούλιο του 2020, ο δεύτερος του ζήτησε να μην τον «κυνηγάει» γιατί υποτίθεται πως δεν γνώριζε πως απαγορεύεται και πως έφταιγαν οι υπάλληλοί του. Ό,τι δηλαδή υποστήριξε και χθες μετά την αποκάλυψη του Documento.

Τέλος, ο «γαλάζιος» βουλευτής φέρεται να απέκρυψε στο πόθεν έσχες του 2020 ότι κατέβαλε 49.500 ευρώ ως συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του που έλαβε πάνω από 400.000 ευρώ σε συμβάσεις, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις καταθέσεις του ίδιου και της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Πολάκη έχει ως εξής:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live