21.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Π. Σημανδηράκης για συνθήματα στην πορεία ΛΟΑΤΚΙ: “Θλιβερή μειοψηφία” έδωσε λαβή με καταδικαστέα συνθήματα σε πολέμιους αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων

Ημερομηνία:

Συζήτηση έστω και σύντομη έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων γύρω από το σύνθημα που ακούστηκε στην πρώτη πορεία των ΛΟΑΤΚΙ στα Χανιά.

Το σύνθημα “στο διάολο η οικογένεια στο διάολο η πατρίς, η ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς” ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων επισκιάζοντας εν τέλει ακόμη και την πορεία χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους των Χανίων, αν και υπήρξε σύνθημα μιας μικρής μειοψηφίας σε ένα σημείο της μεγαλειώδους διαδήλωσης.

Το σύνθημα καταδίκασε και ο Δήμαρχος Χανίων κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη σημασία του αναφερόμενος σε “θλιβερή μειοψηφία” που είπε συνθήματα “καταδικαστέα και ντροπιαστικά” τα οποία “αποδεικνύουν ότι η φασιστική συμπεριφορά είναι παντού”.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Χιλιάδες ανθρωποι συμμετείχαν σε μια ειρηνική πορεία με αίτημα την αποδοχή της σεξουαλικής κατεύθυνσης του κάθε πολίτη μας. Βρέθηκε όμως μια θλιβερή μειοψηφία που προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να δώσει λαβή σε κόσμο που διαφωνεί με αυτό. Βρέθηκαν λίγοι που είπαν κάποια συνθήματα που θεωρώ καταδικαστέα και ντροπιαστικά, τα οποία αποδεικνύουν ότι η φασιστική συμπεριφορά είναι παντού. Το μόνο που κατάφεραν είναι να δώσουν τροφή σε όλους τους πολέμιους των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων και πρέπει να το καταδικάσει το δημοτικό συμβούλιο. Εμείς ενισχύουμε τις προσπάθειες  να γίνει κοινό κτήμα το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό».

Στη συγκεκριμένη θέση του Δημάρχου απάντησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαζί για τα Χανιά και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης. Είπε ότι “ο Δήμαρχος άργησε να τις καταδικάσει” τονίζοντας ότι ενώ σε αυτή την περίπτωση περίμενε το Δημοτικό Συμβούλιο, άλλες φορές είναι γρήγορος. “Είσαι πρώτος να ανεβάζεις στο Facebook. Ίσως θεωρείτε πιο σημαντικό το facebook κι ενημερώνετε τους πολίτες πιο πολύ από εκεί”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων ανταπάντησε ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει την φιλοπατρία του σε κάτι φασίστες σαν αυτούς που πήγαν να μπλοκάρουν την πορεία.

Αντιδράσεις όμως εξέφρασε και ο Γιάννης Σαρρής ο οποίος μίλησε για καπέλωμα της πορείας:

”Η έννοια της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας είναι σημαντική για εμάς. Όταν πάει μία ομάδα που φωνάζει ένα σύνθημα άσχετο, καπελώνει την πορεία. Εμείς δε μπορούμε να το απαγορεύσουμε αλλά μπορούμε να διαφωνήσουμε”.

Τη στήριξη αυτών που φώναζαν το σύνθημα εξέφρασε ο Ειρηναίος Μαράκης εκ μέρους της δημοτικής παράταξης της “Ανταρσία στα Χανιά”:

”Το ΔΣ την προηγούμενη φορά στήριξε ομόφωνα το pride και εναντιώθηκε στη διαδήλωση των Σπαρτιατών. Αποτελεί μεγάλο πρόβλημα το ΔΣ να καταδικάζει υποτίθεται μία μειοψηφία. Εμείς θα καταψηφίσουμε΄΄.

Ένα σύνθημα που γεννά παντού αντιδράσεις

Το συγκεκριμένο σύνθημα που ξεκίνησε μέσα από τους κύκλους ακτιβιστών antifa δημιουργεί κύμα αντιδράσεων όπου ακούγεται. Το χρησιμοποιούν ευρύτατα ακροδεξιοί κύκλοι για να στρέψουν πολίτες ενάντια σε κινήματα όπως αυτό που αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Για το συγκεκριμένο σύνθημα είχε κατατεθεί στο παρελθόν, το 2019, και έγκληση κατά αγνώστων δραστών από τον υποψήφιο βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων στη Θεσσαλονίκη Θ. Κυριακίδης

Στην έγκληση αναφερόταν ότι:

«Με την παρούσα μήνυση ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων προσώπων που στις 22/6/2019 στη Θεσσαλονίκη και περί ώρα 19.00 κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στους δρόμους της συμπρωτεύουσας κρατώντας πανό με υβριστικά για την πατρίδα μας συνθήματα όπως: “Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς. Η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς”, “Ελληνας δεν γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Ελληνας καταντάς”, “Ελλάδα σκάσε” κ.λπ.».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ