Ρέθυμνο: Εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Τάλως-Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες»

Κανένα σχόλιο

Το πρόγραμμα «Τάλως-Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες» έλαβε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (HORIZON-WIDERA-2022-ERA TALENTS-01). Έχει στόχο να δημιουργήσει ένα Κέντρο Αριστείας για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τις εργασίες του νέου Κέντρου θα διευθύνει ο Καθηγητής Christophe Roche, Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο της Σαβοΐας (Γαλλία) και Καθηγητής ERA Chair στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Φιλολογίας).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: http://talos-ai4ssh.eu

Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Τάλως-Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 στις 19.30 (ώρα Ελλάδος), στην αίθουσα “Παντελής Πρεβελάκης” (Ωδείο), στο Ρέθυμνο.

"Sponsored links"

Πρόγραμμα:

  • Χαιρετισμοί

Καθηγητής Γεώργιος Κοντάκης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης

Ομότιμος Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας

Καθηγητής Μιχαήλ Παυλίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθηγήτρια Σταυρούλα Τσινόρεμα, Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθηγητής Στυλιανός Παναγιωτάκης, Πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

  • Παρουσίαση του προγράμματος «Τάλως» και του Καθηγητή ERA Chair, Christophe Roche Μελίνα Ταμιωλάκη (Επιστημονική Υπεύθυνη προγράμματος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης & Αναπληρώτρια Διευθύντρια, ΚΕΜΕ-ΠΚ)
  • «Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες» Καθηγητής Christophe Roche (ERA Chair, Πανεπιστήμιο Σαβοΐας & Πανεπιστήμιο Κρήτης)
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες ρωτούν, οι ερευνητές και οι ερευνήτριες απαντούν: ερωτήσεις και απαντήσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Συμμετέχουν:

"Sponsored links"

Μαθητές και μαθήτριες Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου:

Μαριλένα Κισσανδράκη, Αναστασία Κούρτη, Κωνσταντίνος Κωστούλας, Γιάννης

Μπικάκης, Κλεάνθη Μπονατάκη, Βίκυ Σηφακάκη (Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Κασσάνδρα Μπεϊκάκη, Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου)

Ερευνητές και ερευνήτριες της ομάδας «Τάλως»:

Άρτεμις Καρναβά, Ελένη Κατσαρού, Αναστασία Νάτσινα, Μαρία Παπαδοπούλου, Στέργιος Χατζηκυριακίδης

  • «Οι ηθικές προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της έρευνας: ο ρόλος και το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» Μιχάλης Κρητικός (Αναλυτής σε θέματα ηθικής της τεχνητής νοημοσύνης, Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Τεχνολογίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή)

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live