22.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Ρέθυμνο: Μαζική η συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση για τα Τέμπη με Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδη στην πλατεία Μικρασιατών

Ημερομηνία:

Με ένα συγκινητικό χορευτικό δρώμενο και ζωντανή μουσική, οι πολίτες του Ρεθύμνου τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Μικρασιατών, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ο οποίος καταδίκασε την κυβέρνηση για την αδιαφορία της και ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023. Οι δύο γονείς, με τα λόγια τους, συγκλόνισαν το κοινό, καταγγέλλοντας την παραχάραξη της αλήθειας και την προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες της.

Το χορευτικό δρώμενο, ένας παραδοσιακός χορός της Ιερισσού, προσαρμόστηκε στα τραγικά γεγονότα των Τεμπών, με στίχους που αναφέρονταν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και την οργή των πολιτών. Στο τέλος της εκδήλωσης, γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργης Ξυλούρης και οι Κοινοί Θνητοί, απέδωσαν μουσικά αφιερώματα στα θύματα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από μια σειρά φορέων του Ρεθύμνου, με στόχο να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων και να πιέσει την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Πιο συγκεκριμένα, την εκδήλωση στήριξαντο Συντονιστικό Ρεθύμνου για τη Δημόσια Υγεία, η Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων, ο Φοιτητικός Σύλλογος Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και Χανίων (ΕΛΜΕ), ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου, το ΚατΑRTI ( Σύλλογος Καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης ), η Κατάληψη ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ Χανιά και η Εσμιγιά ΚΟΙΝΣΕΠ Αποκόρωνα Χανίων.

Δείτε φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: ΣΕΚ Χανίων)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς...

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας...

Αφετηρία η Κρήτη για τον Πολάκη – Από ακαδημαϊκούς μέχρι… «Κασσελίστας» τον στηρίζουν

ο Παύλος Πολάκης πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου καταθέτοντας...