19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ρέθυμνο: Στα σκαριά τουριστική επένδυση “μαμούθ” ύψους 238 εκατ. ευρώ στο Μπαλί

Ημερομηνία:

Μια νέα σύνθετη τουριστική επένδυση- “μαμούθ”, ύψους 238 εκατομμυρίων ευρώ, έρχεται να προστεθεί στον χάρτη με τα σχεδιαζόμενα τουριστικά πρότζεκτ στην Κρήτη!

Το νέο επενδυτικό σχέδιο, που έρχεται να προστεθεί δίπλα σε γνωστά πολυσυζητημένα πρότζεκτ, όπως αυτό της εταιρείας Reds στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών ή τα δύο πρότζεκτ στη Σητεία (σε Κάβο Σίδερο και όρμο Φανερωμένης αντίστοιχα), χωροθετείται στη δημοτική ενότητα Γεροποτάμου του δήμου Μυλοποτάμου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή στο Μπαλί.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 238,2 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάζεται συγκεκριμένα σε μια έκταση 1.130 στρεμμάτων στην τοπική κοινότητα Μελιδονίου, και έχει σύνθετο χαρακτήρα (περιλαμβάνει 5 παραθεριστικά οικιστικά συγκροτήματα, 2 ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνα κ.λπ.).

Την επένδυση έχει στα… “σκαριά” η εταιρεία “Blue Frontier Μονοπρόσωπη Α.Ε.”, ενώ το όλο πρότζεκτ φέρει τον τίτλο “Project Bali Creta – Cretan Tale”.

Η επενδύτρια εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση ένταξης στο καθεστώς των λεγόμενων Στρατηγικών Επενδύσεων, που επιτρέπει γρήγορες διαδικασίες, με το αίτημα να έχει αναρτηθεί σε διαβούλευση από τον αρμόδιο φορέα Enterprise Greece μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Στην ιστοσελίδα του Enterprise Greece, στο πλαίσιο της ανάρτησης υπάρχει συνοδευτικά μια πολύ συνοπτική περιγραφή της σχεδιαζόμενης τουριστικής επένδυσης των 238 εκατ. ευρώ, ενώ κάπου εκεί φαίνεται να τελειώνουν πάντως οι πληροφορίες… Παραδόξως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα, με μια πρόχειρη τουλάχιστον αναζήτηση στο διαδίκτυο, περαιτέρω στοιχεία είτε γι’ αυτή καθαυτή τη φιλόδοξη σχεδιαζόμενη επένδυση στην περιοχή του Μπαλίου Ρεθύμνου, είτε για την ίδια την επενδύτρια εταιρεία!

Το προφίλ της επένδυσης

Ο επενδυτικός φάκελος της εταιρείας “Blue Frontier Μονοπρόσωπη Α.Ε.” κατατέθηκε στην εταιρεία Enterprise Greece με την υπ’ αριθ. 10500/25-08-2022 αίτηση. Ο φορέας επένδυσης αιτείται ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν. 4864/2021 ως «Στρατηγική Επένδυση 1» και τη λήψη των κινήτρων της χωροθέτησης (άρθρο 7 του Ν. 4864/2021) και της ταχείας αδειοδότησης (άρθρο 9 του Ν. 4864/2021).

Σύμφωνα με τη συνοπτική περιγραφή που έχει αναρτηθεί στο Enterprise Greece, το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά την ανάπτυξη και λειτουργία ενός παραθεριστικού τουριστικού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα πέντε παραθεριστικών οικιστικών συγκροτημάτων, δύο ξενοδοχειακών μονάδων και μαρίνα. Το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης προϋπολογίζεται σε 238.255.150 ευρώ και θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 75 νέες θέσεις (ΕΜΕ).

Το ακίνητο της σχεδιαζόμενης επένδυσης βρίσκεται στη θέση “Άγιος Νικόλαος” της Τοπικής Κοινότητας Μελιδονίου της Δημοτικής Ενότητας Γεροποτάμου του δήμου Μυλοποτάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Η συνολική έκταση της επένδυσης ανέρχεται σε 1.130.372 τ.μ.

Όπως επισημαίνεται, στην περιοχή της προτεινόμενης επένδυσης δεν υπάρχουν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, προστατευόμενη ή ευαίσθητη οικολογικά περιοχή (Ramsar, Corine, Natura 2000), ενώ δεν αποτελεί δασική έκταση. Στην περιοχή της επένδυσης δεν υπάρχει εγκεκριμένο ή υπό μελέτη ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΑΠ, ΤΠΣ και ΖΟΕ.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...