17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις: «Έρχονται συλλήψεις για τον βιασμό της 24χρονης στη σουίτα ξενοδοχείου»

Ημερομηνία:

Τα τραγικά «χτυπήματα της μοίρας» στη νεαρή κοπέλα. «Αν όσα λέει επιβεβαιωθούν, μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια» τόνισε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση με την καταγγελία βιασμού από την 24χρονη σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Η χθεσινή (17/01) παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, ο οποίος παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση, προκάλεσε αναβάθμιση της έρευνας στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο, ώστε να πέσει φως σε όλες τις σκιώδεις πτυχές της υπόθεσης που συνεχίζει να σοκάρει το πανελλήνιο.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και των αστυνομικών Αρχών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ξετυλίξουν το «κουβάρι» του νήματος, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών, το οποίο δρούσε στην πόλη, προωθώντας γυναίκες σε αντίστοιχα πάρτι.

Η 24χρονη φέρεται να έχει αναγνωρίσει τουλάχιστον δύο άνδρες που πήραν μέρος στην κακοποίησή της, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φοβάται για τη ζωή της και δέχεται απειλές.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος τη γνωρίζει προσωπικά, τόνισε, μιλώντας στο Mega πως πρόκειται για ένα βασανισμένο παιδί που ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα.

«Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον. Σε κάθε περίπτωση, μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας. Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, αφού διευκρίνισε πως δεν έχει μιλήσει μαζί της, αλλά θα το κάνει τις επόμενες ημέρες, εξήγησε: «Δεν ήθελα σε αυτήν τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η Αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της. Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του Δήμου μας. Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και τον σύντροφό της».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης προανήγγειλε συλλήψεις.

«Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή και εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, σημείωσε ότι «δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα τις αισθήσεις της», ενώ έκανε λόγο για το «απίστευτο θάρρος που έδειξε».

«Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρξουν και συλλήψεις» πρόσθεσε.

Και ενώ η 24χρονη προσπαθεί να επανέλθει στην καθημερινότητά της, παραδίδοντας μαθήματα ψυχικής δύναμης, μετά τα απανωτά «χτυπήματα» της μοίρας τα δύο τελευταία χρόνια, δέχεται κύμα πρωτοφανούς συμπαράστασης. Παράλληλα, προσπαθεί να ανασύρει από τη μνήμη της στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στις δύο πρώτες, εξάλλου, καταθέσεις της στην Αστυνομία είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο, ενώ στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται πως κατονόμασε ένα ακόμη πρόσωπο.

«Φιλοξενείται αυτή τη στιγμή από κάποια άτομα, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της» τόνισε στο Mega, ο εργοδότης της.

"google ad"

Όσον αφορά στον 27χρονο γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος αρνήθηκε την πράξη του βιασμού, αλλά παραδέχτηκε ότι συνευρέθηκε με τη νεαρή με τη συναίνεση της, ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης.

Η 24χρονη έδωσε δείγμα ούρων, προκειμένου να ερευνηθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ στην περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί, θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα ασκηθεί δίωξη για βαρύτερη κατηγορία.

Περισσότερο, επίσης, «φως» στην εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., όπου έχουν μεταφερθεί ρούχα του θύματος, αλλά και ανδρικά ρούχα που βρέθηκαν στη σουίτα, κατά τη διάρκεια των ερευνών. Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται και τα κλειδιά του δωματίου στο ίδιο ξενοδοχείο που είχε κλείσει η 24χρονη κοπέλα προκειμένου να κοιμηθεί, αλλά και ένα χάπι στυτικής διέγερσης.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, όπως και το κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την υπόθεση, στα social media κυκλοφόρησε και το όνομα του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Φιντίρικου, ως του ανθρώπου που έχει μισθώσει τη σουίτα, για ολόκληρη τη χρονιά, στο γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που έγινε το πάρτι.
Η σουίτα αυτή, ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου της καταγγέλλουσας, Θανάση Ζιώγα είχε κλειστεί στο όνομα του φερόμενου ως δράστη και όχι στο όνομα του κ. Φιντιρίκου.
Ο ίδιος, άλλωστε, ο Δημήτρης Φιντιρίκος έκανε γνωστό ότι την «επίμαχη» ημερομηνία του καταγγελλόμενου βιασμού βρισκόταν στο εξωτερικό, αλλά και πως μπορεί να αποδείξει την απουσία του, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη, η οποία τον «αθώωσε» για τη διαρροή του revenge porn βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια.
Πάτρα: Άνδρας ακολουθεί γυναίκες και αυνανίζεται - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.01.2022

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...