16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Ραγκούσης: Άγνωστος Χ ο Κασσελάκης

Ημερομηνία:

Ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίος χαρακτήρισε ως «άγνωστο Χ», ενώ είπε ότι ήταν «σοβαρό ολίσθημα» το χθεσινό λεκτικό λάθος του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές, ο οποίος είπε «κρατίδιο» την Κατεχόμενη Κύπρο.

Από την άλλη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και κατά του υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη, Παύλου Πολάκη, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι είναι ανήσυχος για τη ενότητα του κόμματος με τα όσα γίνονται στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ News Room λίγα μόλις 24ωρα πριν τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου μια θέση για την οποία θα μονομαχήσουν την Κυριακή οι Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου.

«Παρακολουθούμε τώρα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, την κορύφωση μιας αναμέτρησης. Εγώ προσωπικά τη χαρακτηρίζω πολύ σημαντική και πολύ κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση για την προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, που δείχνει ότι είναι στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την ανησυχία του. «Άνθρωποι είμαστε όλοι, δεν πατάς ένα κουμπί και όλα λύνονται. Αλλά νομίζω ότι αυτή η ένταση, η συναισθηματική φόρτιση, η ψυχολογική σίγουρα θα πέσει. Τώρα εγώ δεν σας κρύβω ότι είμαι ανήσυχος για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια προβλήματα σε αυτό το κεντρικό θέμα. Γιατί τώρα, όταν είσαι ένα κόμμα που πέφτεις από το 32% στο 18% και προφανώς επιδιώκεις να επανάκαμψης, το πρώτο πρέπει να διασφαλίσεις είναι το 18%. Αν και το 18% μοιραστεί στα δύο, τότε χάθηκε», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Για τα σενάρια περί διάσπασης του κόμματος, ο κ. Ραγκούσης είπε: «Είμαι απολύτως βέβαιος για την κ. Αχτσιόγλου και όλους εκείνους και όλες εκείνες που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της, ότι όλη αυτή την προσπάθεια δεν την κάνουν για να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον υπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την εξίσωση υπάρχει ένας άγνωστος “Χ” και αυτός ο άγνωστος “Χ” δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Κι αυτό γιατί τον κ. Κασσελάκη δεν τον ξέρουμε ή μετά τα χθεσινά αρχίζουμε σιγά σιγά να τον μαθαίνουμε, με τη δήλωση για το “κρατίδιο”. Με ποια έννοια δεν τον ξέρουμε; Όχι μόνο με την έννοια που λέει εκείνος ότι έλειπε από τη χώρα κλπ. Δεν συμμετείχε. Ξέρετε, εμείς όλοι συμμετέχουμε σε όργανα, σε συνεδριάσεις, σε συσκέψεις. Έχουμε ακούσει ο ένας τον άλλον…. Τον κ. Κασσελάκη δεν τον ξέρουμε και ιδίως για το κόμμα δεν ξέρω πραγματικά τι πρόθεση έχει. Αν κρίνω μάλιστα από κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις υποστηρικτών του, όπως ο κ. Πολάκης, δεν σας κρύβω ότι δεν βγάζω και τα καλύτερα συμπεράσματα για τις προθέσεις τους».

Για τον Παύλο Πολάκη σχολίασε ότι κάνει πράγματα τα οποία ο ίδιος δεν ήθελε να τα κάνει, ούτε ο Πολάκης ούτε κανένας. «Έχει επιτεθεί με πολλές φορές με ένα σκαιό τρόπο εναντίον της κ. Αχτσιόγλου και βγάζει ένα κλίμα. Το τελευταίο που είπε είναι το “ερχόμαστε”. Τι σημαίνει ερχόμαστε; Ο κ. Πολάκης εδώ είναι και δεν έρχεται από κάπου αλλού. Είναι εδώ και μάλιστα με ένα πολύ σοβαρό στίγμα που σε ορισμένες περιπτώσεις μας κόστισε και πολύ ακριβά. Σας θυμίζω τότε το μεγάλο επεισόδιο που διήρκεσε περίπου δέκα μέρες και που ήταν το ερώτημα αν θα το διαγράψει ο Αλέξης Τσίπρας».

Σχετικά με το χθεσινό γλωσσικό ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Ραγκούσης το χαρακτήρισε σοβαρό γιατί αφορά εθνικό θέμα. «Ήδη βλέπω και στην Κύπρο τα πρωτοσέλιδα του Τύπου που βγάζουν μια οργή. Όταν κάποιος διεκδικεί να του αναθέσουν τόσο βαριά και πολιτική αλλά και πολιτειακή ευθύνη, είσαι έτοιμος. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ του 5%. Εδώ μιλάμε για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δηλαδή το κόμμα το οποίο θα υποδείξει πρωθυπουργό στους Έλληνες πολίτες στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις το βήμα να διεκδικήσεις την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητάς να σε εκλέξουν πρόεδρο και να σε υποδείξουν ως πρωθυπουργό, είσαι έτοιμος», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε για το 45% που υποστήριξε στον πρώτο γύρο τον κ. Κασσελάκη ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μια πραγματική, γνήσια και δικαιολογημένη αγωνία, καθώς είδαν το κόμμα να καταρρέει στις τελευταίες διπλές εκλογές. «Αυτό τους έχει δικαιολογημένα δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη στεναχώρια και θέλουν πολλά πράγματα να αλλάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό που πέτυχε ο κ. Κασσελάκης, ίσως και επειδή δεν τον ξέρουν, είναι να εκφράσει αυτή την αγωνία αυτού του κόσμου, αυτού του 45% για την αλλαγή».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν συνέπεια της «άθλιας συκοφαντίας» κατά της Έφης Αχτσιόγλου.

«Θεωρώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου αυτή η άθλια συκοφαντία, το άθλιο ψέμα εναντίον της, που δυστυχώς επηρέασε. Έχω από προσωπική εμπειρία πάρα πολύ έντονα εισπράξει αυτό που σας λέω. Η προσωπική σε βάρος της η συκοφαντία ότι υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι έφτασε μέχρι το σημείο να του στείλει sms και να του λέει “φύγε Αλέξη”, ήταν άθλιο ψέμα, μια άθλια προβοκάτσια που επηρέασε πάρα πολύ το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ξέρω ανθρώπους πάρα πολλούς που πήγαν την Κυριακή να ψηφίσουν και στην πραγματικότητα δεν ψήφιζαν Κασσελάκη, αλλά ψήφιζαν έχοντας πέσει θύματα αυτής της άθλιας συκοφαντίας, ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Ψήφιζαν για να υπερασπιστούν και να εκδικηθούν υπέρ του Αλέξη Τσίπρα επειδή τον “έδιωξε” η Έφη Αχτσιόγλου. Και ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας διαμέσου του Θανάση Καρτερού και ξεκαθάρισε ότι αυτό το πράγμα σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και ούτε είναι πίσω από την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη», συμπλήρωσε

Σχετικά με τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου περί “θολού αποτελέσματος” ο κ. Ραγκούσης είπε ότι παρεξηγήθηκε. «Νομίζω ότι όποιος διαβάσει καθαρά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποθέσει ότι απευθυνόταν στους ανθρώπους που ψήφισαν, στα μέλη, τους τιμά και τους τιμούμε. Σεβόμαστε την ετυμηγορία τους, όπως θα κάνουμε και την επόμενη Κυριακή, τη μεθαυριανή ημέρα δηλαδή. Λοιπόν, μιλούσε για τον κ. Κασσελάκη. Η χθεσινή του δήλωση, περί κρατιδίου των Τούρκων στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν επιβεβαιώνει με έναν τρόπο αυτά που από την Κυριακή επεσήμανε η κυρία Αχτσιόγλου ότι εδώ υπάρχει κάτι θολό; Του ζήτησε να κάνουν ντιμπέιτ. Αρνήθηκε σε εσάς, στους δημοσιογράφους να κάτσει σε ένα τραπέζι. Ο κ. Κασελάκης δεν έχει δώσει αυτή την εβδομάδα μια συνέντευξη, αλλά όλα τα κανάλια του έχετε ζητήσει».

Τέλος, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι το απόλυτο ντέρμπι. «Θα κριθεί κατά τη γνώμη μου σε πολύ μικρό, πάρα πολύ μικρό ποσοστό. Ψήφο – ψήφο θα πάει η αναμέτρηση της Κυριακής. Δεύτερον, νομίζω ότι εδώ θα έχουμε να κάνουμε με το πασίγνωστο, το κατά τη γνώμη μου αλάνθαστο διαχρονικό δόγμα “Αρχή άνδρα δείκνυσι”. Αρχή άνδρα δείκνυσι Στέφανε, Αρχή άνδρα δείκνυσι Έφη. Τι θα κάνουν δηλαδή, ποιες πολιτικές αποφάσεις θα πάρουν, τι αλλαγές θα δρομολογήσουν, τι πρωτοβουλίες θα πάρουν, τι σχέδιο θα ξεδιπλώσουν».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ