15.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Ραγκούσης: «Μεροληπτικός ο Κασσελάκης – Παρέλαβε άρρωστη αξιωματική αντιπολίτευση, ελπίζω να μην την παραδώσει μονοψήφια και νεκρή»

Ημερομηνία:

Για έναν εσωκομματικό πόλεμο, που εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην κεντρική επιτροπή ο Γιάννης Ραγκούσης ασκώντας σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκης. Ο πρώην υπουργός διαφώνησε με τις διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος και χαρακτήρισε μεροληπτική και ανακριβή την ομιλία του προέδρου, που εξέφρασε μόνο ένα μέρος του κόμματος εναντίον ενός άλλου.

Στην κατάληξη της παρέμβασής του ο κ. Ραγκούσης έκανε ένα φαρμακερό σχόλιο, λέγοντας ότι πράγματι ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε άρρωστη αξιωματική αντιπολίτευση. Και πρόθεσε πως ελπίζει να μην παραδώσει όταν έρθει η ώρα «μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση. Μονοψήφια και πολιτικά νεκρή αντί για απλώς άρρωστη».

Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του κ. Ραγκούση στην ΚΕ:

1) Η γνώμη και η δική μου είναι απολύτως αρνητική για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ζήτημα αξιακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά για το κράτος δικαίου και για την Ευρώπη του διαφωτισμού. Ατομικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα. Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με δημοψηφίσματα. Γι’ αυτό καταθέσαμε την τροπολογία, 6 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

2) Ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να εργαστώ για ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα. Δεν ήρθα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να πάρω μέρος σε έναν εσωκομματικό πόλεμο. Η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν ομιλία Πρόεδρου μεγάλου και συμπεριληπτικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ήταν ομιλία μεροληπτική και μονομερής γι αυτό και ανακριβής που οδηγεί σε μια διαστρέβλωση του παρελθόντος μας, αλλά και του παρόντος μας. Ήταν ομιλία εκπροσώπου ενός μέρους του κόμματος που βρίσκεται σε εσωκομματικό πόλεμο με ένα άλλο μέρος του κόμματος. Μέρους που όχι μόνο είναι μειοψηφία στην κοινωνία αλλά είναι και μια βασική αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγινε μειοψηφία στην κοινωνία, πήγε στο 18% και οδεύει ακόμη χαμηλότερα.

Παράδειγμα μισής αλήθειας και μεροληψίας: πράγματι χάσαμε γιατί δεν δώσαμε εικόνα εικόνα αξιόπιστου κόμματος. Έχεις δίκιο και συμφωνώ σύντροφε Πρόεδρε πως η συζήτηση για τοπικά νομίσματα ή οι δηλώσεις Κατρούγκαλου έπαιξαν πολύ αρνητικό ρόλο. Επίσης είναι απολύτως σωστό ότι δεν υπάρχει άλλο κόμμα στον κόσμο που να μπορούν τα στελέχη του να προαναγγέλουν ίδρυση άλλου κόμματος, ή και να προβαίνουν σε ένα σωρό χαρακτηρισμούς σε βάρος του δημοκρατικά νεοεκλεγμένου Πρόεδρου του κόμματος.

Αλλά και πριν τις εκλογές και μετά την εκλογή σου ήταν μόνο αυτά τα προβληματικά δεδομένα; Δηλώσεις για την άμυνα της χώρας, δηλώσεις για τον φράχτη του Έβρου, απειλές αποχώρησης από το ψηφοδέλτιο που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής του Π Πολάκη, δεν έκαναν αντίστοιχη και μεγαλύτερη ζημιά από τα τοπικά νομίσματα;

3) Με αφορμή τη δηλωσή σου για τη μη συμμετοχή σου στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και ένα τουιτ στη συνέχεια, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω το εξής για τη χρεοκοπία της χώρας. Η εξίσωση των ευθυνών της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία, είναι ανιστόρητη. Όχι γιατί όλες οι κυβερνήσεις δεν μετείχαν στο πολιτικό παιχνίδι της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης. Ούτε γιατί δεν έγιναν σοβαρά λάθη μετά το 2009 και από το ΠΑΣΟΚ. Η εξίσωση των ευθυνών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι μια θέση όχι του ΣΥΡΙΖΑ – με βάση την πολιτική απόφαση του τελευταίου συνεδρίου- αλλά της ΝΔ και του Πάνου Καμμένου. Η χώρα το 2009 δεν χρεοκόπησε επειδή είχε χρέος 127% επί του ΑΕΠ.

Απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι το 2018 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, το χρέος ήταν 186% επί του ΑΕΠ. Λίγο χαμηλότερα από του 2018 αλλά πολύ υψηλότερα από του 2009 και 2010, είναι και σήμερα το δημόσιο χρέος, που η χώρα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και δανείζεται απρόσκοπτα με χαμηλότατα επιτόκια. Η χώρα χρεοκόπησε εξαιτίας τους δυσθεώρητου πρωτογενούς ελλείμματος, ύψους 24 δις €. 24 δις € που μόνο μέσα στο 2009 είχαν ξοδευτεί, χωρίς να υπάρχουν στα ταμεία. Και για να καταλάβετε τι σημαίνουν 24 δις, αρκεί να σας πω ότι το 2009 η συνολική μισθολογική δαπάνη του δημοσίου ήταν 22δις. Δηλαδή, ακόμη κι αν η χώρα απέλυε σε μια νύχτα το σύνολο των κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων και έμενε χωρίς ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, δικαστήρια, σχολεία πανεπιστήμια και νοσοκομεία, Και πάλι δεν θέμα είχε τη δυνατότητα να ξεχρεώσει τα 24 δις που είχε ξοδέψει η τότε κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο 2009.

4) Τέλος μία ευχή. Είπε ο σ. Πρόεδρος ότι είναι άρρωστη η αξιωματική αντιπολίτευση που παρέλαβε. Σωστά. Μόνο που παρέλαβε αξιωματική αντιπολίτευση. Έστω και άρρωστη. Εύχομαι λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να μην παραδώσει μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση. Μονοψήφια και πολιτικά νεκρή αντί για απλώς άρρωστη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ