15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ρατσιστικά τα κίνητρα πίσω από ξυλοδαρμό φοιτητή στο Ρέθυμνο από 3 Γάλλους τουρίστες

Ημερομηνία:

Ξεκάθαρα ρατσιστικά – ομοφοβικά κίνητρα είχε, σύμφωνα με το δικαστήριο, η επίθεση που είχε δεχθεί πριν από περίπου πέντε χρόνια ένας 30χρονος, τότε φοιτητής, στο Ρέθυμνο από τρεις Γάλλους τουρίστες.

Ερήμην καταδικάστηκαν οι τρεις Γάλλοι υπήκοοι οι οποίοι στις 9 Οκτωβρίου του 2017 ξυλοκόπησαν άγρια τον 30χρονο, τότε φοιτητή, με καταγωγή από το Μεσολόγγι, ενώ περπατούσε με έναν φίλο του στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου καταδίκασε τον έναν εξ αυτών σε 12 χρόνια φυλάκισης, ενώ οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε από τις καταθέσεις που έγιναν πως επρόκειτο για μία περίπτωση επίθεσης με ρατσιστικά – ομοφοβικά κίνητρα.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει αναστέλλουσα δύναμη (δηλαδή οι καταδικασθέντες θα μείνουν εκτός φυλακής μέχρι το εφετείο) και θα πρέπει να μεταφραστεί στα γαλλικά και να αποσταλεί στις γαλλικές αρχές για να εκτελεστεί.

Ομοφοβικό χτύπημα

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο 30χρονος, που κατάγεται από το Μεσολόγγι αλλά ζει κατ’ επιλογήν τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι τρεις άνδρες του επιτέθηκαν αναίτια, τους οποίους ούτε γνώριζε ούτε είχε ξανασυναντήσει ποτέ.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα και ενώ επέστρεφαν στο σπίτι ο ίδιος μαζί με έναν φίλο του, περπατώντας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Τότε είδαν τα τρία άτομα να κατευθύνονται προς το μέρος τους και να τους επιτίθενται με μανία.

Ο φίλος του κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο τον ίδιο τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν με κλοτσιές και μπουνιές αποκλειστικά στο κεφάλι. Ο 30χρονος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου του έγιναν τουλάχιστον 8 ράμματα στο βλέφαρο και τα ζυγωματικά, ενώ υπέστη δύο μεγάλα αιματώματα και στα δύο μάτια και το ένα μάτι κλειστό από τις μελανιές.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...