Ρεθύμνης Πρόδρομος: Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία

Κανένα σχόλιο

Να σταθούμε αλληλέγγυοι στις ποικίλες ανάγκες που προέκυψαν σε εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Τουρκία και στη Συρία κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Την Κυριακή της Απόκρεω, 19η Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τρίμηνο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Βασιλείου Μανουσάκη και ευχήθηκε στους οικογενείς του την άνωθεν παρηγορία και την ανάπαυση της ψυχής τους προσφιλούς τους προσώπου μετά των δικαίων και των αγίων.

"Sponsored links"

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Απόκρεω, τόνισε στους ανθρώπους τη σημασία της αληθούς εν Χριστώ φιλανθρωπίας, με την επισήμανση ότι τελικά η σωτηρία μας αφορά στο πρόσωπο του άλλου, του «αδελφού μας του ελαχίστου», όπως σημείωσε η ευαγγελική περικοπή. Προέτρεψε δε τους ανθρώπους να προσεγγίζομε πάντοτε με τούτο το φρόνημα κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, εκζητούντες το έλεος και τη φιλανθρωπία του Παναγάθου Θεού.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε έκκληση στους ανθρώπους να σταθούμε αλληλέγγυοι στις ποικίλες ανάγκες που προέκυψαν σε εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Τουρκία και στη Συρία, κατόπιν του προ ολίγων ημερών καταστροφικού σεισμού, και τόνισε τη σπουδαιότητα να είμαστε όλοι αρωγοί στις χρείες των αδελφών μας, όπως ο καθένας μπορεί.

Τέλος, ο Επίσκοπός ευχήθηκε καλή εβδομάδα της Τυρινής και με το καλό να εισέλθομε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, το στάδιο των αρετών, που σε λίγο απλώνεται ενώπιόν μας.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live