Ρεκόρ εισροών κεφαλαίων φέτος για τη Ρωσία

Κανένα σχόλιο

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου πληρωμών της Ρωσίας θα μπορούσε να φτάσει σε ιστορικό υψηλό φέτος, ύψους 200-300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το επιχειρηματικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της RBC προέβλεψαν εισροές κεφαλαίων ρεκόρ στη χώρα, παρά τις αυστηρότερες κυρώσεις της Δύσης.

Επισήμαναν σημαντικούς παράγοντες πίσω από την εισροή, όπως η αύξηση της αξίας των ρωσικών εξαγωγών ενέργειας και η μείωση των εισαγωγών εμπορευμάτων στη Ρωσία έως και 50%.

«Ο βασικός μοχλός του πλεονάσματος του ρωσικού ισοζυγίου πληρωμών [εξαγωγές υδρογονανθράκων] εξακολουθεί να φαίνεται σίγουρος», ανέφερε το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF) στην ανασκόπησή του, που είδε το RBC.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg, η Ρωσία θα λάβει περίπου 321 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από εξαγωγές ενέργειας το 2022, σημειώνοντας αύξηση πάνω από το ένα τρίτο σε σύγκριση με πέρυσι. Κι αυτό παρά τις τεράστιες εκπτώσεις που παρέχει η χώρα. 

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, κατά μέσο όρο, το ρωσικό πετρέλαιο Urals κόστιζε πάνω από 89 δολάρια το βαρέλι τον Μάρτιο, που είναι μια αύξηση 40% σε σχέση με πέρυσι.

Το IIF είπε ότι ο αριθμός των πετρελαιοφόρων που έχουν αγκυροβολήσει σε ρωσικά λιμάνια εν αναμονή αναχώρησης είναι ελαφρώς μικρότερος από ό,τι την ίδια περίοδο των προηγούμενων ετών. 

Τα στοιχεία της TankerTrackers, μιας εταιρείας που παρακολουθεί την κίνηση των πετρελαιοφόρων σε όλο τον κόσμο, έδειξαν ότι η Ρωσία εξακολουθεί να εξάγει περίπου τρία εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα δια θαλάσσης και αυτές οι παραδόσεις είναι αρκετά διαφανείς.

rt.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live