Ρομποτικοί διασώστες με Κρητικό επικεφαλής κερδίζουν την πρώτη θέση σε διαγωνισμό του Αμερικάνικου Πεντάγωνου | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό DARPA του Αμερικανικού Πενταγώνου κατέλαβε η ομάδα Cerberus με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή Κώστα Αλέξη. Ο διαγωνισμός αφορούσε την ικανότητα ρομποτικών συστημάτων να εξερευνήσουν υπόγειες υποδομές.

Το έπαθλο για την 1η θέση είναι $ 2.000.000.

Η ομάδα CERBERUS είναι μια διεθνής κοινοπραξία που περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα Ρένο (UNR), το ETH Zurich, το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NTNU), το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Berkeley, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Flyability και τη Sierra Nevada Corporation. Ο επικεφαλής της ομάδας είναι ο καθηγητής Δρ. Κώστας Αλέξης – διευθυντής του εργαστηρίου αυτόνομων ρομπότ στο Νορβηγικό NTNU.

"Sponsored links"

CERBERUS ονομάστηκε από τα αρχικά των λέξεων “CollaborativE walking & flying RoBots for autonomous ExploRation in Underground Settings” και καθ ‘όλη τη διάρκεια των τριών ετών του έργου ανέπτυξαν μια ομάδα επίγειων και εναέριων ρομπότ ικανών να εξερευνήσουν αυτόνομα διάφορα υπόγεια περιβάλλοντα όπως υπόγεια ορυχεία και σήραγγες, μητροπολιτικές υποεπιφανειακές υποδομές και φυσικά δίκτυα σπηλαίων.

Τα ρομπότ έπρεπε να εξερευνήσουν, να αναζητήσουν αντικείμενα ενδιαφέροντος και να αναφέρουν την ακριβή τοποθεσία τους μέσα σε υπόγειες σήραγγες, υποδομές παρόμοιες με μετρό και φυσικά σπήλαια και μονοπάτια με εξαιρετικά περιορισμένες γεωμετρίες, σκληρό έδαφος και χωρίς καλή οπτική επαφή (η οποία περιλάμβανε ακόμα και πυκνό καπνό).

Η ομάδα CERBERUS ανέπτυξε ένα σύνολο ρομπότ με τα κύρια συστήματα να είναι τέσσερα συστήματα ANYmal C με πόδια. Η ομάδα κέρδισε στον τελικό τον διαγωνισμό και σημείωσε 23 πόντους ανιχνεύοντας και εντοπίζοντας σωστά 23 από τα 40 αντικείμενα που είχε τοποθετήσει η DARPA στο περιβάλλον.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live