Ρυθμίστηκε χρέος συνταξιούχου του Δημοσίου από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με μια ακόμη απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, ρυθμίστηκε το χρέος σε τράπεζα ενός συνταξιούχου του Δημοσίου και εξαιρέθηκε απο εκποίηση η κατοικία του.Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρονται τα εξής:

“Αισιοδοξία και ελπίδα σε όλους τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους έφερε η υπαρ.579/2013 απόφαση δικαίωσης του Ειρηνοδικείου Χανίων, σε οφειλέτη πρώην υπάλληλο του δημοσίου ,με την οποία απόφαση, όχι μόνο του ρυθμίστηκε το χρέος του, αλλά και σώθηκε  από την ρευστοποίηση η πρώτη κατοικία, οικόπεδο και δύο αγροτεμάχια που είχε στην κυριότητα του προσφέροντας του την επιθυμητή ανακούφιση.

Επί της ουσίας της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο οφειλέτης είναι μέλος και από την οποία ΄Ενωση έτυχε της Συμβουλευτικής και καθοδήγησης εξωδικαστικά, αλλά και της κατάθεσης αίτησης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, από τον συνεργαζόμενο με αυτήν δικηγόρο των Χανίων πρόκειται για συνταξιούχο του Δημοσίου 66 ετών έγγαμο, με δύο ενήλικα τέκνα Το εισόδημα του προέρχεται από την σύνταξή του η οποία τον Ιούνιο 2012 ανέρχετο σε 814 Ευρώ.Η σύζυγός του δεν εργάζεται.Το χρέος του προήλθε από μία Τράπεζα με δύο συμβάσεις η μία είναι αναδανειοδότηση του προηγούμενου χρέους . συνολικού ύψους χρέωσης 29.652,48 Ευρώ.

"Sponsored links"

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο δανειολήπτης είναι : 1)ένα διαμέρισμα 104 τ.μ περίπου 2)Ένα αγροτεμάχιο 1,5 στρέμματα χωρίς καλλιέργεια 3)΄Ενα αγροτεμάχιο 500 τ.μ που περιέχει πορτοκαλιές.Η σύζυγος έχει κατά 100% την επικαρπία ενός διαμερίσματος β΄ορόφου 77.75 τ.μ

Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη

1)Εξαίρεση από την εκποίηση της κατοικίας

2)Περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών

3)Καταβολή δόσεων 300 Ευρώ Χ48 =14.400Ευρώ

4)Καταβολή δόσεων για (6) έτη (72μήνες) ύψους 211,84 Ευρώ =15.252,48 Ευρώ

Σημειωτέον: Eπειδή η Εμπορική αξία του ακινήτου υπολογίστη στα 22.000 Ευρώ και βάσει ν.3869/2010 υπολογίστηκε  στο 85% της Εμπορικής αξίας που ανέρχεται σε 18.700 Ευρώ και επειδή όμως το υπόλοιπο της οφειλής του δανειολήπτη που απομένει μετά την καταβολή των δόσεων της τετραετίας είναι μικρότερο = 15.252,48:72 ¨μήνες.

Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,καλεί τους δανειολήπτες που έχουν “κόκκινα δάνεια” και δεν μπορούν να τα ρυθμίσουν με τις Τράπεζες ,να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, για να πάρουν Συμβουλευτική και Καθοδήγηση, αλλά και για ένταξη στις διατάξεις του ν.3869/2010 τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη για ρύθμιση και απαλλαγή”.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live