Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για παροχή επιδομάτων για τους πρόσφυγες στη Ρωσία από την Ουκρανία

Κανένα σχόλιο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα το οποίο προβλέπει οικονομικές παροχές για όσους έφυγαν από την Ουκρανία για να πάνε σε ρωσικά εδάφη. Μεταξύ των ωφελούμενων από το πρόγραμμα είναι οι συνταξιούχοι, οι έγκυες και τα άτομα με αναπηρία.

Με το διάταγμα αυτό καθιερώνεται μηνιαία σύνταξη ύψους 10.000 ρουβλιών (170 δολάρια) για εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ουκρανία μετά τη 18η Φεβρουαρίου. Οι ανάπηροι δικαιούνται επίσης το ίδιο ποσό μηνιαίως ενώ στις έγκυες θα καταβληθεί ένα εφάπαξ ποσό.

Με βάση το διάταγμα οι πληρωμές θα καταβάλλονται στους πολίτες της Ουκρανίας και των δύο μη αναγνωρισμένων από τη διεθνή κοινότητα «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους τον Φεβρουάριο. Στις 18 Φεβρουαρίου ο Πούτιν διέταξε να καταβάλλεται ποσό 10.000 ρουβλιών σε κάθε άτομο που θα φτάνει στη Ρωσία από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

"Sponsored links"

Η Ρωσία χορηγεί στους Ουκρανούς ρωσικά διαβατήρια σε μια προσπάθεια –παράνομη κατά την Ουκρανία και τις ΗΠΑ– να προσαρτήσει εδάφη που έχει καταλάβει.

Σύμφωνα με άλλο διάταγμα που εισάγει νέα, «προσωρινά μέτρα», οι κάτοχοι ουκρανικών διαβατηρίων και οι κάτοικοι του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ θα μπορούν να πάρουν άδεια παραμονής άνευ χρονικών περιορισμών. Μέχρι σήμερα, για να μείνουν στη Ρωσία περισσότερες από 90 ημέρες θα έπρεπε να λάβουν άδεια εργασίας ή να τους χορηγηθεί ειδική άδεια. Το διάταγμα προσδιορίζει ότι τα πρόσωπα αυτά «επιτρέπεται να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα στη Ρωσία, χωρίς άδεια εργασίας». Προϋπόθεση είναι να ληφθούν τα δακτυλικά αποτυπώματά τους, να δώσουν μία φωτογραφία ταυτότητας και να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και μολυσματικών νόσων.

Με το κείμενο αυτό απαγορεύεται η απέλαση Ουκρανών πολιτών από τη Ρωσία, εκτός από εκείνους που αποφυλακίζονται ή που κρίνονται επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας.

Το Κρεμλίνο λέει ότι 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων 587.000 παιδιά, έφυγαν από την Ουκρανία για τη Ρωσία μετά την εισβολή. Οι ρωσικές αρχές ενθαρρύνουν αυτές τις μετακινήσεις και έχουν ανοίξει κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα. Ορισμένοι από αυτούς τους πρόσφυγες πάντως κατάφεραν, συχνά με τη βοήθεια ακτιβιστών, να φύγουν από τη Ρωσία για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live