Ρωσία σε ΟΗΕ: Ουκρανικός ο πύραυλος που έπεσε σε πολυκατοικία στο Dnipro

Κανένα σχόλιο

Τη θέση ότι ο πύραυλος που έπεσε σε πολυκατοικία στο Dnipro και σκόρπισε το θάνατο σε τουλάχιστον 44 ανθρώπους ήταν ουκρανικός διατύπωσε ο Vasily Nebeznya, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Σε τοποθέτηση του σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Nebeznya υποστήριξε ότι οι εκπρόσωποι από τις δυτικές χώρες παρέλειψαν να αναφέρουν «το πραγματικό υπόβαθρο αυτών των γεγονότων», το οποίο, όπως είπε παρουσίασαν και Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Εκτοξευτής σε κατοικημένη περιοχή

"Sponsored links"

«Ένας ρωσικός πύραυλος που στόχευε μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής καταρρίφθηκε από την ουκρανική αεράμυνα.

Δεδομένου ότι ο εκτοξευτής αεράμυνας ήταν τοποθετημένος σε μια κατοικημένη συνοικία αντίθετα με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που σας ενδιαφέρουν τόσο πολύ, ο πύραυλος έπεσε σε ένα κτίριο κατοικιών.

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε», είπε ο Nebenzya.

Θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία

«Αν οι ουκρανικές αρχές είχαν προσέξει το IHL [Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο], αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί ποτέ» τόνισε ο Nebeznya, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των Δυτικών και για τη σιωπή τους για τις επιδρομές των Ουκρανών στο Donetsk.

«Λυπούμαστε που ούτε ένας από εσάς δεν είπε ούτε μια λέξη καταδίκης των σχεδόν αδιάκοπων αεροπορικών επιδρομών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του Donetsk που σκοτώνουν επίσης ανθρώπους.

Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου στοχεύει εσκεμμένα κατοικημένες συνοικίες όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live