Ρ. Πρόντι: Ο Τσίπρας έδειξε θάρρος, το δημοψήφισμα τον ενίσχυσε και τώρα κερδίζει η λογική

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “το δημοψήφισμα αποδείχθηκε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ένα ισχυρότατο όπλο και τελικά υπερίσχυσε, γενικότερα, η λογική”.

“Ο Aλέξης Τσίπρας έδειξε θάρρος, το δημοψήφισμα τον ενίσχυσε και αύξησε την διαπραγματευτική του ικανότητα, όπως προβλέπουν οι κανόνες της πολιτικής” δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση Rai Tre.

“Υπήρξε μεγάλη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και φόβοι της κοινής γνώμης τους οποίους αναγκάσθηκε να ακούσει και η Άνγκελα Μέρκελ”, τόνισε ο Πρόντι, σύμφωνα με τον οποίο “το δημοψήφισμα αποδείχθηκε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ένα ισχυρότατο όπλο και τελικά υπερίσχυσε, γενικότερα, η λογική”.

"Sponsored links"

“Δεν μπορώ να αποκλείσω, βέβαια, πλήρως, την πιθανότητα προβλημάτων, υπάρχει πάντα ο γερμανικός δογματισμός”, δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός, ο οποίος προέβλεψε ότι “θα μπορέσει να εξασφαλισθεί η επιμήκυνση τον ορίων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους χωρίς να παραβιασθεί η γερμανική οικονομική θεολογία”.

“Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν ένας υγιής συναγερμός. Η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, σε ότι αφορά τα βασικά της προβλήματα. Σε ότι αφορά την αδυναμία των θεσμών της και την Γερμανία, η οποία θέλει να αποφασίζει τα πάντα”, ανέφερε ο Ρομάνο Πρόντι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις