Σήμερα η παράσταση “Freestyle” από την ομάδα της Gobi Rita στα πλαισια του 11ου Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζεται το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania, το οποίο ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 1 Αυγούστου, παρουσιάζοντας πολλές και ποικίλες δράσεις.

Σήμερα Σάββατο 24 Ιουλίου στις 21:30 στον Προμαχώνα San Salvatore (κεντρική σκηνή) θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Freestyle» από την Góbi Dance Company

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-gobi-dance-company-freestyle/?lang=el

"Sponsored links"

Οι παραστάσεις της Rita Gobi είναι γενναίες, πειραματικές και επιμελώς χορογραφημένες, βασισμένες στο γεωμετρικό, μινιμαλιστικό ως και απλοποιημένο στυλ της. Οι χορογραφικές της ιδέες χαρακτηρίζονται από μια αρμονία μεταξύ ενστικτώδων, μονότονων, επαναλαμβανόμενων, μικροσκοπικών κινήσεων και των εναλλαγών του σώματος και των καταστάσεων του που βρίσκονται ριζωμένες στην κίνηση. Έτσι, στις χορογραφίες της η σειρά των κινήσεων πάντα υφίσταται μια αργή και σταθερή μεταμόρφωση. Δημιούργησε το Freestyle το 2019 σε συνεργασία με την γιαπωνέζα χορεύτρια Ruri Mito.

Tο έργο χαρακτηρίζεται από παιγνιώδη ατμόσφαιρα καθώς και από τη δυναμική φυσική παρουσία των performers και τις ζωντανές αλληλεπιδράσεις τους. Συνεχώς αντιδρούν η μια στη δράση της άλλης, ενώ απασχολούνται με έντονες κινήσεις: τρέξιμο, πήδημα, κολύμπι, να βρίσκεσαι κάτω ή πάνω από το νερό. Κι όμως ο στόχος αυτού του διαγωνισμού δεν είναι να είσαι γρηγορότερη ή να κερδίσεις, αλλά να δώσεις αρμονικές ή δυσαρμονικές απαντήσεις στα μυστήρια σήματα του σώματος του άλλου.

Ερμηνεία: Rita Góbi, Bea Egyed / Ruri Mito
Χορογραφία: Rita Góbi
Mουσική: Dávid Szegő
Φωτισμός: Pavla Beranová
Τεχνικός φώτων: Péter Kiss
Δραματουργία: Anna Zsigó
Βοηθοί παραγωγής: Lena Hashimoto, Liliána Maros, Ágnes Bakk
Φωτογραφίες: Marcell Piti, Péter Peti
Video: Krisztián Pamuki

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό – 8€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live