13.7 C
Chania
Monday, February 16, 2026

Σήμερα η Υπερ-Στράτα με συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, παρουσιάζει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 την «Υπερ-Στράτα, Τελετή Λήξης της παραδοσιακής Στράτας 2024». Πρόκειται για την κορύφωση της Παραδοσιακής Στράτας, που εδώ και τρία χρόνια γεμίζει τα καλοκαίρια μας με την παράδοση του τόπου μας.

Η τελευταία Στράτα για φέτος θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των Παραδοσιακών Συλλόγων και με τιμώμενη την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, που ταξίδεψε για να συμμετάσχει στην Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων.

Οι Σύλλογοι μοιρασμένοι σε δύο μεγάλες ομάδες θα ξεκινήσουν από δύο σημεία (Ναυτικό Μουσείο και Θέατρο «Δ. Βλησίδης») στις 19:30 και θα διασχίσουν τη ζώνη του Ενετικού Λιμανιού για να καταλήξουν όλοι μαζί στην Πλατεία Κατεχάκη περί τις 20:30.

Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, θα τιμήσει τους 20 Συλλόγους, που συμμετείχαν στη φετινή Παραδοσιακή Στράτα. Θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια από τα μέλη των Παραδοσιακών Συλλόγων, ενώ θα υπάρχει μπουφές με κέρασμα για τους παρευρισκόμενους.

Συμμετέχουν οι:

Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης”, Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων “Βιγλάτορες”, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Γηγενής”,  Παραδοσιακός Σύλλογος “Τα Σφακιά”, ο Μουσικοχορευτικός ‘Όμιλος Χανίων “Αροδαμός”,  Παραδοσιακός Σύλλογος “Το Μετερίζι”, Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρδακίου “Η Σκλόκα”, Παραδοσιακός Σύλλογος “Σταυραετοί”, Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδο», Καλλιτεχνικός Σύλλογος Χανίων «Κρητικές Μαδάρες», Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Το Αντάμωμα”, Ομοσπονδία συλλόγων και φορέων Ριζίτικου, Σύλλογος Κρητικής Μουσικής Νομού Χανίων “Ο Χάρχαλης”, Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, Λύκειο Ελληνίδων Χανίων, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου “Καγιαλές”, Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον Παρασκευαΐδη μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις για «συγκυβέρνηση και με τη δικτατορία»

Στη διαγραφή του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη προχώρησε η...

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 99 ετών άφησε...

Μοναξιά στην Άγρια Δύση: Η πρώτη παράσταση της ομάδας «Κοινό Σημείο» στα Χανιά

Του Ειρηναίου Μαράκη Παρακολουθήσαμε την Κυριακή 15/2 την τελευταία παράσταση...

Καταγγελίες για ζημιές από λακκούβες στα Χανιά – Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καθοδηγεί τους πολίτες

Αρκετές καταγγελίες και παράπονα από αγανακτισμένους οδηγούς οχημάτων καταφθάνουν...