Σακελλαρίδης: Η πρόταση Καμμένου αφορά τη μεταφορά βάσης από το Τυμπάκι σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου

Κανένα σχόλιο

Εξήγηση έδωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση, για τις δηλώσεις Πάνου Καμμένου περί δημιουργίας νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Ανατολικό Αιγαίο.

Οι προσπάθειες ερμηνείας της δήλωσης Καμμένου ήταν πολλές. Κάποιοι υποστήριζαν ότι ο ΥΕΘΑ εν΄ όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τετάρτη επαναφέρει το θέμα της μεταστάθμευσης αμερικανικών uav’s στην Κρήτη ή στη Σούδα. Κάτι που οι αμερικανοί έχουν θέσει ως αίτημα από το 2013,με την Αθήνα να έχει αποφύγει να απαντήσει. Οι αμερικανοί στο μεταξύ έστειλαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Τουρκία.

Άλλη εκδοχή εμρηνείας της δήλωσης είναι ότι ο ΥΕΘΑ θα προτείνει τη δημιουργία νέας βάσης σε νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου με κάποιους να σκέφτονται με βάση τη λογική την Κάρπαθο, με βάση τουλάχιστον όσα είπε στην ομιλία του ο κ.Καμμένος.

"Sponsored links"

 

Ο κ. Σακελλαρίδης σήμερα στην ενημέρωση έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις λέγοντας ότι η ιδέα περί δημιουργίας ΝΑΤΟΪκής βάσης στο Ανατολικό Αιγαίο είναι μια σκέψη του κ. Καμμένου, η οποία έχει τεθεί υπόψη του πρωθυπουργού, χωρίς να έχει τεθεί επίσημα στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι δεν αφορά τη δημιουργία μιας νέας βάσης, αλλά την μεταφορά βάσης από το Τυμπάκι της Κρήτης σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live