Σβήσαν τη λέξη “ρώσικο” και ανέρτησαν την Ουκρανική σημεία στο κτίριο που υπογράφηκε η παράδοση της Βέρμαχτ – Σκέψεις για κατεδάφιση ιστορικού σοβιετικού μνημείου στο Βερολίνο

Κανένα σχόλιο

Μία άνευ προηγουμένου επίθεση σε ότι ρωσικό και σοβιετικό πραγματοποιείται στη Γερμανία με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πριν λίγες ημέρες ένα γεγονός ξύπνησε άσχημες μνήμες στους γνώστες της ιστορίας.

Στο πρώην καζίνο αξιωματικών της Βέρμαχτ στο Κάρλσχορστ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 9ης Μαΐου 1945, υπογράφηκε το επικυρωτικό έγγραφο για την άνευ όρων παράδοση της Βέρμαχτ. Το κτίριο μετατράπηκε σε μουσείο για τον γερμανοσοβιετικό πόλεμο 1941-1945 ενω αποτελεί μνημείο της περιόδου.

Τώρα οι υπεύθυνοι του μουσείου αφαίρεσαν τις σημαίες και τις αντικατέστησαν με μια ουκρανική σημαία, έσβησαν το όνομα “ρώσικο” και άφησαν μόνο τη λέξη μουσείο.

"Sponsored links"

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την κατεδάφιση του σοβιετικού πολεμικού μνημείου στο Treptower Park

Το συγκεκριμένο σοβιετικό μνημεί ου δημιουργήθηκε από τον σοβιετικό αρχιτέκτοναα Yakov Belopolsky για να τιμήσει τη μνήμη των 7.000 από τους 80.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατου που έπεσαν στη Μάχη του Βερολίνου τον Απρίλη – Μάη του 1945. Άνοιξε τέσσερα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

05.01.1990: 250.000 Βερολινεζοι διαδηλώνουν κατά του νεοναζισμού λίγο μετά την πτώση του τείχους μετά τον βανδαλισμο του μνημείου από νεοναζί

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live