ΣΕΒ σε πολιτικούς αρχηγούς: Δεν αντέχει ο λαός -Σταματήστε τις ψεύτικες υποσχέσεις

Κανένα σχόλιο

Αμεσες αλλαγές στη χώρα και καταπολέμηση της ύφεσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος σε επιστολή του προς του πολιτικούς αρχηγούς εν όψει ΔΕΘ, υποστήριξε πως η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται.Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημειώνει πως «το 2014 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης πρέπει να γίνει αισθητή πραγματικότητα. Διαφορετικά, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν και άλλη ύφεση, και άλλη υποβάθμιση. Ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται».

Στη συνέχεια, ο κ.Δασκαλόπουλος επισημαίνει πως αν και έχουν γίνει αρκετά βήματα στα πέντε χρόνια της οικονομικής κρίσης, «αμελήσαμε ή καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση βασικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ παράλληλα δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον» και προσθέτει πως οι πολιτικοί θα πρέπει από το βήμα της ΔΕΘ «να κοιτάξουν κατάματα την οικονομική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας».

Τέλος, ο κ. Δασκαλόπουλος τάσσεται κατά της παροχολογίας και κατηγορεί την κυβέρνηση για «τεχνητή αισιοδοξία και μαγικές συνταγές», οι οποίες πλέον δεν αρκούν. «Ο λαός θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, θέλει να ξέρει πού πάει. Από τις πολιτικές του ηγεσίες, ο δοκιμαζόμενος και αποπροσανατολισμένος πολίτης χρειάζεται και απαιτεί καθαρές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, καθαρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, καθαρό πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, καθαρό σχέδιο πνοής για την Ελλάδα που θέλουμε», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Πηγή:iefimerida.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live