Σειρά ζητημάτων που αφορούν τον τομέα της Υγείας στα Χανιά έθεσε ο Βολουδάκης στον Υπουργό Υγείας

Κανένα σχόλιο

Συνάντησή με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είχε ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης.

Αναφέρει σε σχετική ανάρτηση:

Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης, για να του θέσω κάποια βασικά ζητήματα του ΕΣΥ στα Χανιά. Ο Υπουργός ήδη έχει μπει στην ουσία της δουλειάς, ενώ είχε ιδιαίτερα θετική προσέγγιση στα όσα του έθεσα.

"Sponsored links"

Πρώτο θέμα: οι λήξεις των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων, από Οκτώβριο ως τον επόμενο Φεβρουάριο. Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι κινείται ήδη προς την κατεύθυνση της ανανέωσης των συμβάσεων σε όλη την Ελλάδα. Κάποια στιγμή εντός του διαστήματος της παράτασης θα προκηρυχθούν και οι μόνιμες θέσεις. Προς την κατεύθυνση της παράτασης κινούνται τα συναρμόδια Υπουργεία (Υγείας-Εργασίας) και το ζήτημα των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στο ΕΣΥ. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

Εν περιλήψει, ανέφερα επίσης τα εξής ειδικότερα θέματα:

– Τα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στελέχωσης με γιατρούς καθώς κάποιες προκηρύξεις θέσεων καταλήγουν άγονες λόγω ελλείψεως ενδιαφέροντος από γιατρούς. (Έχει ήδη συμβεί σε Σφακιά και Κίσαμο). Το Υπουργείο θα πρέπει να δώσει κίνητρα στους γιατρούς που θα στελεχώσουν απομακρυσμένα ΚΥ ή ιατρεία, όπως επίδομα μετακίνησης ή στέγασης.

– Για το νεοσύστατο Κέντρο Υγείας Σφακίων: α) Πρέπει να εγκριθούν οι νέες θέσεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που η 7η ΥΠΕ έχει ήδη ζητήσει. β) Πρέπει να επαναπροκηρυχθεί η θέση Επιμελητού Α για την οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον κατά την τελευταία προκήρυξη.

– Πρέπει να καλυφθούν κενά αγροτικών γιατρών, σύμφωνα και με το σχετικά αιτήματα της 7ης ΥΠΕ. Συγκεκριμένα, απαιτείται σύσταση και προκήρυξη θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου για το ΚΥ Κισάμου (1 θέση), το ΚΥ Βάμου (1 θέση) και το ΚΥ Σφακίων (1 θέση, για την εξυπηρέτηση Ασκύφου, Ίμβρου, Ασφένδου). Ομοίως, πρέπει να στελεχωθεί το Ιατρείο της Παλιόχωρας, όπου μάλιστα σε λίγο ο Δήμος Σελίνου θα μπορεί να προσφέρει και στέγη ως κίνητρο στους γιατρούς.

Νεώτερα για όλα τα ανωτέρω, θα έχουμε τις επόμενες ημέρες.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live