19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλει ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας από πασίγνωστο σκηνοθέτη – Του είπε ότι θα πρέπει να σας ετοιμάζουν γι’ αυτό στις Σχολές

Ημερομηνία:

Νέα καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για πασίγνωστο σκηνοθέτη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έχει περάσει και από το Εθνικό, έχει διδάξει σε κρατικές και ιδιωτικές σχολές και έχει βραβευτεί.

«Προσπάθησε να με πείσει ότι με αυτό το μυαλό δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω καριέρα», αποκάλυψε ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας, ο οποίος μετά την αποκάλυψη περί σεξουαλικής παρενόχλησης περιέγραψε την τραυματική εμπειρία που βίωσε όταν γνωστός σκηνοθέτης τον παρενόχλησε μετά το πέρας των σπουδών στη δραματική σχολή.

Γνώρισε τον σκηνοθέτη που τον παρενόχλησε ενώ ο τελευταίος ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού όπου έδωσε εξετάσεις.

Με το πρόσχημα να του προτείνει κάποιο ρόλο τον προσκάλεσε σπίτι του.

«Τελείωσα τις διπλωματικές εξετάσεις μου από τη δραματική σχολή, στην οποία τις δίνουμε μπροστά στην επιτροπή του Υπουργείου κι εκείνος ως πρόεδρος της επιτροπής βρήκε το τηλέφωνό μου από τον πρόεδρο της σχολής. Με πήρε τηλέφωνο. Βρεθήκαμε σπίτι του ξεκίνησε να μου λέει κάποια γενικά πράγματα για τη δουλειά, όχι με λεπτομέρειες εκεί κάπου υποψιάστηκα ότι έπρεπε να είμαι επιφυλακτικός. Μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου επειδή θεώρησε ότι ένας ηθοποιός πρέπει να έχει γυμνασμένο κορμί», αποκαλύπτει ο ηθοποιός στο Mega.

«Σκέφτηκα ότι θα μου έκλεινε πόρτες»

«Εκεί τον ευχαρίστησα επειδή θα μου δινόταν μια ευκαιρία. Μου εξήγησε ότι θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση. Τον ρώτησα ”δηλαδή;”. Και τότε μου απάντησε αυτολεξεί τα εξής: ”Στο 90% των ερωτήσεων που μου κάνουν με ρωτάνε αν θα είμαι ο ενεργητικός ή ο παθητικός” και στη σχέση αυτή θα ήμουν εγώ ο ενεργητικός κι εκείνος ο παθητικός. Το οποίο δεν έχει σημασία γιατί η πρόταση είναι το ίδιο ανήθικη», τόνισε ακόμη.

«Ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να του πω όχι και του το είπα, ωστόσο μέσα στο μυαλό μου δεν του είπα αυτό που ήθελα. Προσπάθησα να το φέρω όσο πιο ευγενικά για να μην μου κόψει την όποια πιθανότητα καριέρας μπορούσα να έχω. Προσπάθησε να με πείσει ότι με αυτό το μυαλό δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω καριέρα γιατί όλοι αυτό κάνουν σε αυτό τον χώρο. Και μου είπε ότι αν είμαι δικός του, θα με γνωρίσει σε κάποιους σκηνοθέτες που θα ξέρουν ότι είμαι δικός του οπότε δεν θα χρειαζόταν να καταλήξω στο κρεβάτι τους. Μου είπε οτι οι δραματικές σχολές θα πρέπει να μας προετοιμάσουν για το ότι θα πρέπει να περάσουμε από τους χ,ψ καταστάσεις», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

«Έφυγα και αυτός προσπάθησε να μου πει να το ξανασκεφτώ με πήρε και 2-3 τηλέφωνα και μου άφησε ηχητικά μηνύματα. Επέμεινα στο “όχι”. Τότε δεν γινόταν να τον καταγγείλω, σκέφτηκα ότι ένας άνθρωπος με τόση εξουσία θα έκλεινε πόρτες. Εχω στείλει την καταγγελία μου στον ΣΕΗ επώνυμα», κατέληξε ο κ.Κρομμύδας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...