21 C
Chania
Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026

ΣΕΠΕ Χανίων: «Δεν πάει άλλο!» – Έκτακτη γενική συνέλευση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται ότι, μετά τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της 23ης Οκτωβρίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας εκφοβιστικές τακτικές.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη μεγάλη διαδήλωση της 26ης Ιανουαρίου στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα, όπου πλήθος κόσμου διαδήλωσε ενάντια στην ατιμωρησία και τις πολιτικές που, όπως αναφέρεται, «δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε».

Σχολικά κτίρια σε άθλια κατάσταση – «Τα επόμενα Τέμπη είναι εδώ»

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια στα Χανιά, με τον ΣΕΠΕ να επισημαίνει ότι τα περισσότερα είναι άνω των 40 ετών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Καστελίου, όπου σχολεία που κρίθηκαν ακατάλληλα από τον σεισμό του 2019 παραμένουν σε εκκρεμότητα, με τους μαθητές να κάνουν μάθημα σε αίθουσες-κλουβιά.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά σε σχολεία που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, σε κοντέινερ που έχουν γίνει μόνιμες λύσεις, σε επικίνδυνες εγκαταστάσεις με πόρτες, παράθυρα και σοβάδες που καταρρέουν. «Τα επόμενα Τέμπη είναι κυριολεκτικά εδώ!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Εκατομμύρια για τους λίγους, ενώ εμείς παλεύουμε να βγάλουμε τον μήνα»

Ο ΣΕΠΕ καταγγέλλει ότι, ενώ δαπανώνται τεράστια ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς και οικονομικά συμφέροντα, οι εκπαιδευτικοί βιώνουν καθημερινά ανασφάλεια, ασφυκτικά γεμάτες τάξεις, ελλείψεις σε προσωπικό και υποχρηματοδότηση των σχολείων. «Κι από την άλλη, ακούμε σε όλους τους τόνους ‘Σώπα, μη μιλάς!’» σημειώνει η ανακοίνωση.

Κάλεσμα σε αγώνα και απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Ο ΣΕΠΕ Χανίων τονίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που, όπως αναφέρεται, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς τα μέλη του Συλλόγου για μαζική συμμετοχή στην έκτακτη γενική συνέλευση, ενώ προτείνεται η προκήρυξη απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών. Παράλληλα, ζητείται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρούριο Ιτζεδίν: Συναγερμός για την ιστορική κληρονομιά μετά την κατάρρευση τμήματος των τειχών

Η πρόσφατη υποχώρηση ενός μεγάλου τμήματος του δυτικού εξωτερικού...

Χάρης Μαμουλάκης: «Καμία ανοχή στον φασισμό, καμία υποχώρηση απέναντι στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών»

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης: «Καμία ανοχή στον φασισμό». Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας.

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ από ταράτσες. Αφαίρεσε θερμοσίφωνες αξίας 600€, τα πούλησε σε ανακύκλωση. Βρέθηκαν φυσίγγια στην οικία του.

ΕΛΜΕ Χανίων: Καταγγέλλει κλήτευση μαθητών σε απολογία για κινητοποιήσεις

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την κλήτευση τριών μαθητών του Μουσικού Σχολείου σε απολογία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Προκηρύσσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας.