ΣΕΠΕ Χανίων: “Να σταματήσουν οι άδικες καταγγελίες εις βάρος εκπαιδευτικών”

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων:

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει καταγγελίες από γονείς μαθητών μας εναντίων εκπαιδευτικών της τάξης και διευθυντών των σχολικών μας μονάδων για σωματική βία. Μια πρακτική που ξεκίνησε αφού μερίδα ΜΜΕ έδωσε έκταση σε θέματα τα οποία η Διεύθυνση Εκπαίδευσης ήταν αρμόδια να εξετάσει, υιοθετώντας τις υποτιθέμενες καταγγελίες των γονέων.

Σε όσα ζητήματα έχει διεξαχθεί προανακριτική εξέταση δεν έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στοιχεία τα οποία να επιρρίπτουν ευθύνες για τα περιστατικά στους εκπαιδευτικούς. Του εναντίου διαφαίνεται και μέσα από την αναφορά του Εξεταστή ότι υπάρχει δόλος για να στοιχειοθετηθεί πειθαρχικό παράπτωμα και να απαγγελθούν κατηγορίες.

"Sponsored links"

Όσο δε για τα περιστατικά όπου οι συνάδελφοι μας κλήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων να καταθέσουν, όπως μας ενημέρωσαν και οι ίδιοι, περιέγραψαν ξεκάθαρα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις σχολικές τους μονάδες και αφέθηκαν ελέυθεροι.

Κύριω μέλημα της εκπαιδευτικής κοινότητας πέρα από την διεξαγωγή της διδακτικής διαδικασίας είναι η συναισθηματική και ψυχική ασφάλεια και ισορροπία των μαθητών μας. Οι εκπαιδευτικοί εξαντλούμε κάθε πρόσφορο μέσω για να επιτύχουμε τους σκοπούς που καλείται να επιτελέσει το σχολείο. Σε καμία περίπτωση όμως μέσα στις μεθόδους αυτές δεν συγκαταλέγεται η οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας. Ούτε είναι αποδεκτές τέτοιες πρακτικές από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θεωρούμε ότι τα περιστατικά αυτά είναι απόρροια του κλίματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από την κοινωνικοοικονομική πολιτική εξαθλίωσης που ακολουθεί η Κυβέρνηση προς τις οικογένειες των μαθητών μας και ολόκληρη την κοινωνία. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων έως τις 5.30μμ, με σκοπό να δουλεύουν οι γονείς περισσότερο, αντί να υπάρξουν πολιτικές οικονομικής στήριξης κάθε μορφής των οικογενειών και να διασφαλιστεί η συσπείρωση του πυρήνα της οικογένειας και ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά.

Καλούμε τους γονείς να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών που δίνουν κάθε μέρα τεράστιο αγώνα για τα παιδιά τους σε υποστελεχωμένα και χωρίς κατάλληλες υποδομές σχολικές μονάδες. Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου για το συμφέρον του παιδιών μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live